Nieuws Actueel

Praten met de buren, zó 2015

Een nieuwe Arnhemse app die buren met elkaar in contact brengt, groeit in populariteit.

Berendien Tetelepta | Foto: Gerard Burgers 10 februari 2016

Wazzurb App Arnhem 1054

Wie weet er een goede plek in de buurt waar ik mijn kapotte uitlaat kan laten repareren? Een vraag van Wazzurb gebruiker Ilke van Loon. Een uur later heeft ze antwoord, zo schrijft De Gelderlander. Een van de mensen die bij haar in de buurt woont, weet een betrouwbare garagehouder.

RelevantIn de nieuwe Arnhemse app Wazzurb hebben gebruikers alleen contact met mensen die in een bepaalde straal om hen heen wonen. Een verademing, volgens oprichters Gerben Nijmeijer en Joey van Boxtel. "Er komt te veel onzin voorbij op sociale media. Aan de meeste berichten heb je niks. Wazzurb is relevant, omdat je alleen met mensen spreekt die vlakbij je wonen", zegt Van Boxtel.

De applicatie is sinds september in de lucht. Inmiddels zijn er 1.500 gebruikers, die gemiddeld drie keer per dag in de app kijken. Een buurtapp mag het niet heten. Dan zouden mensen het maar gaan associëren met buurtwebsites en inspraakavonden, waar altijd dezelfde types zitten. "Zij zijn niet representatief voor een wijk. We willen met Wazzurb ook de mensen bereiken die je niet bij buurtclubjes ziet", zegt Van Boxtel.

Verdienmodel Hij studeerde via de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen af op de app. Nu werkt hij, samen met vijf andere jongens, fulltime aan de applicatie. Het zenuwcentrum van Wazzurb zit op het Energy Business Park aan de Utrechtseweg in Arnhem. Geld wordt er nog niet verdiend. Dat was de eerste jaren met Facebook ook niet zo, haasten de mannen zich te zeggen. Als bedrijven eenmaal aanhaken, is er een verdienmodel. Een handige manier om een buurt te bereiken, is er inderdaad nog niet. "Dan krijg je een folder in je brievenbus van een bedrijf of activiteit in je buurt", zegt Nijmeijer. "Het kan voor bedrijven heel interessant worden. Ze zien in de app wat voor mensen er in hun buurt wonen en waar zij behoefte aan hebben. Bovendien zijn deze mensen dan direct te benaderen."

Alles valt of staat met het aantal gebruikers, dat nu met de week nog groeit. Nijmeijer: "Dat mensen, die ik niet ken, onze app gebruiken, vind ik nog steeds een geweldig gevoel."

Ook in Huissen, Amstelveen, Amersfoort en Duiven is de applicatie inmiddels te gebruiken. wazzurb.nl