Nieuws Actueel

Prijs voor een pint Guinness-bier in Ierland gaat omhoog

Het Britse drankenconcern Diageo verhoogt de prijzen voor zijn Guinness-bier in Ierland. De prijs van een pint Guinness, het favoriete biermerk van Ieren, gaat volgende maand met 12 eurocent omhoog. Ierse pubs roepen Diageo op het besluit te heroverwegen omdat zij het al erg moeilijk hebben door de hoge inflatie.

ANP 10 januari 2023

ANP100123232 1

Diageo zegt niet langer de hogere productiekosten voor zijn rekening te kunnen nemen. Ook andere brouwers waaronder Heineken en Carlsberg verhogen de bierprijzen om de hogere kosten te compenseren. Maar de branchevereniging voor Ierse pubuitbaters zegt dat zij aan alle kanten klappen krijgen door de hoge kosten voor energie. De prijsverhoging voor Guinness is daarom een extra probleem voor pubs, aldus de topman van belangenorganisatie Vintners Federation of Ireland.

Die hogere prijzen zullen moeten worden doorberekend aan klanten die eveneens worstelen met de hoge inflatie. De pubs zijn dan ook niet te spreken over de prijsverhoging die komt op het allerslechtste moment, aangezien voor pubs de rustigste maanden van het jaar eraan komen, aldus de branchevereniging.

De Ierse premier Leo Varadkar liet aan verslaggevers weten dat de hogere prijs voor Guinness de financiële problemen voor veel mensen nog verder kan verergeren. Guinness wordt al sinds 1759 gebrouwen in de Ierse hoofdstad Dublin.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws