Nieuws Actueel

Prikbord Overheid

De meest in het oog lopende nieuwe regels, subsidies, verordeningen, inschrijvingen en verkeersmaatregelen.

Redactie 14 juli 2016

Helikopter

Provincie GelderlandDe provincie stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve start-ups met de ambitie en potentie om door te groeien tot scale-ups. Volgens gedeputeerde Michiel Scheffer genereren start-ups groei en banen, maar zijn er nog te weinig starters die hun product goed in de markt zetten of een vervolg geven. De provincie wil hun daarbij in de vorm van vouchers een steuntje in de rug geven.

Ministerie van DefensieHet Defensie Helikopter Commando traint tot 1 september met helikopters het vliegen bij duisternis. er wordt onder meervanaf Militair Luchtvaart terrein Deelen (gemeentes ede en arnhem) gevlogen, op doordeweekse dagen tot 23.00 uur. defensie.nl/actueel/vliegbewegingen

Europese UnieTot en met 30 juni kondnen inwoners, organisaties en bedrijven subsidie aanvragen voor projecten die de vitaliteit van de Achterhoek verbeteren. Dit geld komt uit het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling en is bedoeld voor recreatie en toerisme, kernen en dorpen en de groene bedrijvigheid in het buitengebied. aan het project doen zeven achterhoekse gemeenten mee, de uitvoering is in handen van de Lokale Actie Groep.