Nieuws Actueel

Prikbord overheid: Sneller aan de slag

Grote bedrijven als Albert Heijn en C&A hebben met Amsterdam afgesproken statushouders met een verblijfsvergunning sneller aan werk te helpen en Lelystad krijgt een eigen haven en containerterminal. Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Martine de Vente 30 juni 2016

Ah 1065 statushouders amsterdam

Sterker AmstelveenDe gemeente Amstelveen heeft een economische agenda gepubliceerd. De gemeente wil een sterk stadshart en een sterk internationaal profiel. Een accountmanager moet het economische klimaat bevorderen.

Sneller aan de slagGrote bedrijven als Albert Heijn en C&A hebben met Amsterdam afgesproken statushouders met een verblijfsvergunning sneller aan werk te helpen. De stad trekt 6,6 miljoen euro uit om kwalificaties van vluchtelingen versneld in beeld te brengen.

Haven voor LelystadLelystad - onderdeel van de metropoolregio Amsterdam - krijgt een containerterminal en overslaghaven met een industrieterrein, genaamd Flevokust.

DatabaseHeeft de gemeente Almere iets aan te besteden, dan kijkt ze eerst in de database lokale ondernemers van de gemeente. Deze ondernemers komen als eerste in aanmerking om een offerte te maken. almere.nl/dlo

Jong & BaasJongeren uit Amsterdam die geen werk hebben, maar wel ondernemersambities koesteren, kunnen meedoen met het traject Jong & Baas. amsterdam.nl/ondernemen

Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regioamsterdam@deondernemer.nl.