Nieuws Actueel

Prinsjesdag: de belangrijkste maatregelen voor ondernemers

De Ondernemer, Ondernemerstraining en Alfa Accountants houden woensdag, een dag na Prinsjesdag, een webinar over de gevolgen van de miljoenennota voor ondernemers. Wat wordt er precies besproken?

De Ondernemer 19 september 2016

Prinsjesdag 15

In het webinar worden de belangrijkste belastingmaatregelen voor ondernemers, werkgevers en particulieren op een rijtje gezet. Quinty Danko, hoofdredacteur van De Ondernemer, gaat in gesprek met fiscalisten van het hoofdkantoor van Alfa. Zij geven uitleg over de verschillende nieuwe maatregelen.

"We willen ondernemers snel informeren over de plannen van het kabinet", vertelt Bart Schuver van Alfa Accountants. "Met de verkiezingen in het vooruitzicht verwacht ik dat er geen grote wijzigingen gaan plaatsvinden, maar ondernemers zijn toch ieder jaar weer benieuwd naar wat de nieuwe maatregelen voor hen betekenen. Het raakt ze wel."

Afschaffing VAR

Een aantal onderwerpen die de revue passeren zijn box 3, de afschaffing van de VAR en pensioen in eigen beheer. "Rond de invoering van de Wet DBA is natuurlijk veel te doen", aldus Schuver. "Het is goed om even de huidige stand van zaken door te nemen."

Ook wordt stilgestaan bij box 3: de berekening van de belasting in box 3 wordt anders per 1 januari. "Het is daarom wellicht zinnig om spaargeld op een andere manier te beheren, maar het zou ook goed kunnen dat er maatregelen worden aangekondigd om dat juist te bestrijden."

Andere kwesties die besproken worden zijn de veranderende bijtelling van de auto van de zaak en de fiscale maatregelen waarmee de overheid innovatieve starters wil stimuleren.

Wil je het webinar bekijken en meepraten over dit onderwerp? Meld je dan hier aan.

Gerelateerde artikelenZe poetsen de troon en kleden Mark RutteDe Ondernemer organiseert Webinar over PrinsjesdagSchaduwbegroting 2017 voor ondernemend NederlandWat gaat Prinsjesdag ons brengen?Septemberkriebels