Nieuws Actueel

Business Mobility Week: dit was 'de zaterdag van de innovatie'

Innovatie troef, op deze laatste dag van de Business Mobility Week, waar we live (kijk)radio maakten in en bij het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag. Hieronder kun je het programma terugkijken.

Van onze redactie 18 april 2022

&list=PLSdlWE9y-YxAZO59UreYf0S0B8vEVfVoH&index=5

Lees ook: Zakelijke mobiliteit verandert snel, en zo kunnen we daar mee om gaan

Lees ook: ANWB over mobiliteit in 2050: 'Nederland mobiel houden is onze verantwoordelijkheid’

Mobiliteit. Innovatie. Er komt veel op ondernemers af. Kun je straks nog wel de binnenstad in, gaan we allemaal elektrisch, of toch juist waterstof en hoe staat het met rekeningrijden? De toekomstvisie van ANWB over veranderende wereld van mobiliteit, daar nam Geordie Kooiman, teamlead mobiliteit & veiligheid, de luisteraars in mee.

Tech startup The Routing Company heeft ongeëvenaarde technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt busroutes continu aan te passen op de huidige vervoersvraag. Het bedrijf heeft 15 miljoen dollar opgehaald en maakt zich hiermee klaar voor verdere internationale expansie. Co-founder Menno van der Zee vertelde over de vervolgplannen.

Ook deze dag de radiocolumn van consumentenpsycholoog Patrick Wessels en importeur/founder van GWI Electric Vehicles Berend Jan Hoekman schoof aan, Hij sprak over de XBUS, zoals de makers stellen: 'het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld'. DE XBUS genereert een dagelijkse actieradius tot 200 kilometer via zijn geïntegreerde zonnefolie en recuperatieaandrijvingen.

Lees ook: Kinderen belangrijke 'influencers' bij aankoop auto

'Hyperloop is dé toekomst van mobiliteit'

De oplossing van de toenemende drukte op de weg en in de lucht is niet méér asfalt leggen of meer treinen en vliegtuigen inzetten, vindt Hardt-ceo Tim Houter. In 2017 won hij met collega-studenten van de Technische Universiteit Delft een hyperloopwedstrijd in de Verenigde Staten, georganiseerd door Tesla-topman Elon Musk, want: de toekomst van mobiliteit is de hyperloop, een trein die nog sneller kan zijn dan een vliegtuig.

Er kwam 15 miljoen groeigeld van de Europese Unie, nieuwe stappen konden worden gezet; Tim vertelde in de uitzending over de voortgang van Hardt Hyperloop.

Een compleet event dankzij energie van één auto

Dat was een wereldprimeur voor Hyundai en de stad Utrecht. Want: om in een gemeentelijk Utrechts monument een event te organiseren compleet ‘Powered by Ioniq5’, van catering tot 3D printer, van DJ tot toiletten, van energie voorzien dankzij de elektrische Hyundai, is uniek. Hoe dat georganiseerd kan worden, maakten Anne Lobbes (Hyundai) en Robin Berg (We Drive Solar) in de live uitzending duidelijk.

Dit hieronder is het duurzame, meest sexy eenpersoons-stadsautootje dat er is. Of eigenlijk: dat er moet gaan komen. De funding voor de YKSI (afbeelding hieronder) is in volle gang, bedenker Ronald Schoonrok nam ons mee in zijn jongensdroom,

Mediapanel over veranderende mobiliteit

We eindigden de Business Mobility Week 2022 met het mediapanel met AD Auto-hoofdredacteur Niek Schenk, autojournalist/jurylid Zakenauto van het Jaar Roland Tameling (alias HUGE Car Guy), De Ondernemer- en voormalig AutoWeek-hoofdredacteur Robert van den Ham en ANWB's Geordie Kooiman.

Onder leiding van Remy Gieling gingen zij in gesprek over de veranderende mobiliteit en onder meer hoe media daarover communiceren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws