Nieuws Actueel

PvdA vreest voor veiligheid winkelend publiek op Weversplein in Goor

De bevoorrading van drie supermarkten en andere winkels aan het Weversplein in Goor overdag tussen 7.00 en 23.00 uur brengt de veiligheid van het winkelend publiek, onder wie ouderen en kinderen, in gevaar. Dat vreest PvdA-gemeenteraadslid Roel Bergman. Hij baseert zich op eigen waarnemingen.

Van onze redactie 14 april 2016

Parkeerplaats goor frans nikkels

Bergman reageert op het voorgenomen besluit van burgemeester Ellen Nauta om voor vrachtauto's een zogeheten geslotenverklaring in te stellen voor het het Weversplein van 23.00 tot 07.00 uur. Binnen deze periode mogen ze daar niet meer laden en lossen.

Aanleiding daarvoor zijn klachten over geluidsoverlast in de nacht als vrachtauto's laden en lossen. Volgens Nauta wordt er ook om 04.00 uur in de ochtend gelost en geeft dat geluidhinder voor omwonenden, ook als er gebruik wordt gemaakt van 'fluistervrachtverkeer'. "De ernstigste hinder is die van geluid", aldus de burgemeester.

VeiligheidPvdA-raadslid Bergman vraagt zich af waarom Nauta geluidsoverlast zwaarder laat wegen dan de veiligheid voor het winkelend publiek. "Het is vanwege de supermarkten en winkels al een druk plein en als dan ook nog eens vrachtverkeer achteruit gaat rijden kan dat gevaar opleveren en tot blokkades leiden en gevolgen voor geparkeerde auto's hebben." Hij pleit voor nader overleg tussen gemeente, winkeliers en transporteurs. Bergman: "Is het niet verstandig dat besluit te herzien?"

HerzienNauta voelt weinig voor nader overleg en is ook niet van plan om het voorgenomen besluit te herzien. De burgemeester wijst erop dat er een half jaar over is gesproken met winkeliers en verladers. "Er is met iedereen over gesproken. Bij enkele winkeliers bleven problemen houden met de bevoorrading ondanks afspraken", zegt ze. De burgemeester erkent dat het Weversplein een 'druk plein met veel verkeer is'. "Maar ik heb geen signalen gekregen dat de situatie op het plein onveilig is. Daarover heb ik geen klachten gekregen."

Winkeliers kunnen nog bezwaarschriften tegen het voorgenomen besluit over het laden en lossen indienen.

Foto: Frans Nikkels