Nieuws Actueel

Qatar maakt binnenkort nieuwe partners gasproject bekend

QatarEnergy gaat de komende tijd de capaciteit van het Northfield East-gasveld uitbreiden. Daarvoor heeft het al een akkoord ondertekend met het Franse energieconcern TotalEnergies. Het Qatarese bedrijf maakte bekend de komende tijd meer namen van partners te zullen onthullen. Dat zei de topman van het concern bij de ondertekening van het contract met TotalEnergies op zondag.

ANP 12 juni 2022

ANP120622067 1

Volgens Saad Sherida al-Kaabi, die tevens minister van Energie is van Qatar, ligt de uitbreiding van de capaciteit op schema. Veel kopers van gas praten momenteel met het concern over leveringen. Daarbij zijn veel Europese partijen. Europa wil vanwege de oorlog in Oekraïne af van de afhankelijkheid van gas uit Rusland. Volgens hem is het zaak dat de er voldoende gas voorradig is.

Nadat alle investeringen zijn gedaan is het de bedoeling dat de helft van de klanten van Qatarees gas uit Azië en de helft uit Europa komt. Daarbij zal geen van de nieuwe partners een groter belang in het gasproject hebben dan TotalEnergies.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws