Extra trots is Beniest vanwege de wetenschap dat er liefst 65 eetcafés meedongen naar de titel. "Dat zegt dan toch wel wat", vertelt hij vanuit Rio de Janeiro, waar hij met zijn vrouw momenteel geniet van een vakantie. "We hebben er daarom hier ook maar een op gedronken.”
Mystery guest
Alle 65 eetcafés in Overijssel werden in de loop van vorig jaar bezocht door een mystery guest. Beniest heeft 'geen idee' wie het was en wanneer hij of zij een bezoek heeft gebracht aan het eetcafé dat ingeklemd ligt tussen de Oostwal en de Gasthuisstraat. "We hebben diegene dus niet extra kunnen verwennen. Het is dus absoluut een eerlijke test."
Publieksverkiezing
Met zijn uitverkiezing tot 'beste eetcafé van Overijssel' dingt Radboud komende zaterdag mee naar de landelijke titel. Het gaat hierbij om een publieksverkiezing: kijkers kunnen hun stem uitbrengen op één van de deelnemende eetcafés.
Met de titel 'beste eetcafé van Overijssel' heeft John Beniest loon naar werken gekregen. In 2004 begon hij als volslagen onbekende in de horecawereld met Radboud. "De start was, zeker zonder ervaring, niet makkelijk." Maar vooral de laatste jaren hebben John en Maria Beniest het eetcafé een geheel eigen gezicht gegeven. Het geheim van de kok? "We hebben een groot assortiment en we werken vrijwel uitsluitend met biologische streekproducten." De tv-uitzending zaterdag is om 16.30 uur.
Foto: Lenneke Lingmont