Aangeboden door Dutchen

Branded Content Recreatie en toerisme

Waterlodges Naut: investeren en ontspannen aan de Zeeuwse Delta

Wat te doen met je spaargeld, nu de bankrentes laag zijn, de inflatie hoog is en de huizenprijzen stijgen? Precies, investeren in recreatievastgoed, zegt Jaap-Jan Smit, directeur projectontwikkeling Dutchen. ‘Niet alleen voor een hoog rendement en fiscale voordelen, maar ook om (zelf) intens te genieten van luxe, in een natuurlijke setting, op een toplocatie in Nederland.’

Crissy Mulder 1 juli 2022

Waterlodges Naut dutchen

Waterlodges Naut: een exclusief park met 122 luxe lodges, direct aan het water, op loopafstand van het dorpje Oude-Tonge. Foto: Dutchen.

Dutchen biedt luxe vakantievilla's, lodges en boetiekhotels op bijzondere vakantielocaties langs de kust, op de Wadden en bij prachtige natuurgebieden. Dutchen is gestart in 2010 en nog steeds volop in ontwikkeling. „We werken hard aan een uitgebreid aanbod van droomverblijven, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Stuk voor stuk mooie investeringsobjecten. Met de verhuur van een vakantiewoning kun jij rekenen op een aantrekkelijk rendement op jouw investering.”

Recreatievastgoed als waardevast product, ook in tijden van crisis

Volgens Smit is het met de oplopende inflatie bijzonder slim om in recreatievastgoed te investeren, want: een waardevast product. „Mensen – en dan vooral Nederlanders – blijven altijd op vakantie gaan. Zelfs in crisistijd. Kijk maar naar de afgelopen coronaperiode. Wat deden we, toen we niet veilig naar het buitenland konden? Juist, massaal huisjes in Nederland huren. Bij Dutchen hebben we investeerders die één of twee, maar ook tientallen vakantiewoningen hebben. Waarom dat zo aantrekkelijk is? Omdat dit een investering is die je aan kunt raken. Je kunt er letterlijk zelf inzitten en op het moment dat je dit niet doet, is er een organisatie die ervoor zorgt dat jouw product rendement oplevert.”

Volledig ontzorgd: van marketing en verhuur tot onderhoud en recreatie

Investeer je in een recreatiewoning van Dutchen? Dan zorgt deze organisatie voor de verhuur en het vakkundig onderhoud en technisch beheer. Hieronder valt onder meer het bemannen van de receptie en het sleutelbeheer, maar ook het toezicht en gewone (dagelijkse) onderhoud van de openbare paden, wegen, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. Door middel van een jaarlijkse beheervergoeding (parkbijdrage) dragen alle eigenaren bij aan de levering van deze diensten. Zo behoudt het park haar kwaliteit, wat het rendement volgens Smit aanzienlijk hoger maakt.

“Dutchen ontzorgt van A tot Z: wij zorgen ervoor dat de marketingmachine aanstaat, het park er op dagelijkse basis fantastisch uitziet en alle gasten tevreden zijn”

Jaap-Jan Smit, directeur projectontwikkeling Dutchen

„Als vastgoedeigenaar hoef jij zelf niet na te denken over hoe de woning wordt verhuurd of wat er aan moet worden gedaan. Dutchen ontzorgt van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat de marketingmachine aanstaat, het park er op dagelijkse basis fantastisch uitziet en alle gasten tevreden zijn. In die complete vakantiebeleving is de gebouwde omgeving – de vakantiewoning - slechts een onderdeel. Het aanbod van onder meer fietsen, boten en (ontbijt)service maken het af. Dat verzorgen wij, tot in de puntjes.”

De Waterlodges zijn ontworpen vanuit de visie om de grens tussen binnen en buiten te laten vervagen. Foto: Dutchen.

Ontspannen aan de Zeeuwse Delta

Het nieuwste project van Dutchen? Waterlodges Naut: een exclusief park met 122 luxe lodges, direct aan het water, op loopafstand van het dorpje Oude-Tonge. Volgens Smit: een nog onontdekt stukje Nederland aan de Zeeuwse Delta.

„Stel je voor: wuivend riet langs natuurlijke oevers en een koppeltje zwanen dat langs dobbert. In de verte klinkt de roep van een Koekoek. Verder helemaal niets. Met zicht op je sloep, die aan de steiger ligt, steek je de barbecue aan en trek je een goede fles wijn open. Genieten kan zo simpel zijn.”

Duurzaam, circulair en compleet ingericht

De 90 Waterlodges van Fase 2 zijn inmiddels in de verkoop en beschikbaar vanaf 319.000 euro, exclusief btw en inventarispakket. „Je kunt uit twee typen vier- en zespersoons Waterlodges kiezen. De Waterlodges Type A krijgen een zinken of een pannen dakafwerking, bij de Types B wordt hout, pannen of zink toegepast. Alle lodges worden duurzaam, gasloos en circulair gebouwd en zijn daarmee klaar voor de toekomst.”

“Waar koop je in deze tijd nu nog een vrijstaande woning, met alles erop en eraan, vanaf drie ton?”

Jaap-Jan Smit, directeur projectontwikkeling Dutchen

Volgens Smit zijn de Waterlodges ontworpen vanuit de visie om de grens tussen binnen en buiten te laten vervagen. „De ramen zijn groot en er kunnen overal deuren open. Het nautisch getinte interieur en buitenmeubilair zijn zorgvuldig samengesteld. Mooi om te zien en robuust, zodat het tegen een stootje kan. De woningen worden volledig gestoffeerd en compleet ingericht, inclusief klein inventaris. De terrassen liggen op het zuiden of zuidwesten en het gros van de villa’s heeft een mogelijkheid voor het realiseren van een eigen aanlegsteiger.

”Ik zou zeggen, pak je kans, want waar koop je in deze tijd nu nog een vrijstaande woning, op een paar honderd vierkante meter grond, die voldoet aan alle woningbouwnormen, volledig turn-key, met alles erop en eraan, vanaf drie ton? Zit je liever in de Duitse oerbossen of aan in Scandinavië op het strand? Kijk voor het volledige aanbod op onze website.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel