Nieuws Recreatie en toerisme

Goboony en Yescapa gaan fuseren: grootste camperverhuurplatform van Europa

Het Nederlandse Goboony en het Franse Yescapa gaan fuseren. Hierdoor ontstaat het grootste camperverhuurplatform van Europa. Samen vertegenwoordigen ze een boekingswaarde van meer dan 100 miljoen euro in 2023 en 30.000 campers in de verhuur.

Van onze redactie 25 augustus 2023

Goboony yescapa fusie camper verhuurplatform

Goboony en Yescapa hebben 30.000 campers in meer dan 10.000 steden, verdeeld over meer dan 10 landen in Europa. Foto: Goboony.

Het platform behoort daarmee ook tot de top-3 camperverhuurbedrijven in de wereld. Goboony is opgericht in 2015 en Yescapa in 2012. Vorig jaar realiseerden beide bedrijven meer dan 50 procent omzetstijging in het zomerseizoen. Deze fusie zal beide platforms in staat stellen om nog verder te groeien.

,,Met gebundelde krachten kunnen we stappen zetten richting verdere consolidatie in de Europese markt en zo de beste producten en services voor onze reizigers op een plek samenbrengen. Deze fusie is een game-changer voor iedereen die fan is van outdoor vakanties, omdat het nu nog veel makkelijker gaat worden om een zorgeloze reis te plannen door heel Europa,” aldus Mark de Vos, ceo van Goboony.

"Deze fusie is een game-changer voor iedereen die fan is van outdoor vakanties, omdat het nu nog veel makkelijker gaat worden om een zorgeloze reis te plannen door heel Europa"

Mark de Vos, ceo van Goboony

Explosieve groei sinds corona

Beide bedrijven hebben eerder al succesvolle overnames op hun conto. Zo nam Goboony vorig nog het IP van Camptoo (NL, BE, UK) over na hun faillissement, zodat hun huurders en verhuurders de overstap konden maken naar Goboony. Yescapa deed eerder al overnames in Duitsland, Spanje en Frankrijk. Goboony is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. Yescapa is het toonaangevende camperdeelplatform in Zuid-Europa.

Lees ook: Vouwwagens niet aan te slepen: ‘Nieuw kopen slimmer dan gebruikt’

De board van het nieuwe bedrijf dat is ontstaan na de fusie van Goboony en Yescapa. Foto: Goboony.

Gedeelde visie

Volgens de twee merken is de fusie is een logisch gevolg van de vraag naar camperreizen die na corona explosief gegroeid is. ,,We hebben al nauw contact sinds 2018. Eigenlijk is er als vanzelf een vriendschap ontstaan tussen Goboony en Yescapa, die alle vertrouwen geeft in dit nieuwe hoofdstuk. We delen dezelfde waarden en dat geeft een sterke basis”, aldus Benoit Panel, ceo van Yescapa.

De eerste stap is het stichten van een nieuwe holding van waaruit beide bedrijven worden bestuurd. De oprichters van Goboony en Yescapa nemen plaats in het bestuur, samen met Sergio Branco. Branco zal ceo worden van de groep. Hij heeft relevante ervaring in het begeleiden van fusies en overnames, onder andere bij Homeaway (Expedia) en Instapro.

Lees ook: Deelcamper als alternatief vliegschaamte: Goboony spint er garen bij

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws