Nieuws Recreatie en toerisme

Peter Gillis (Massa is kassa) sluit tijdelijk vakantieparken na kritiek

Peter Gillis sluit na de zomer tijdelijk een aantal van zijn vakantieparken. De ondernemer, bekend van SBS-programma Massa is kassa, wil die tijd gebruiken om de voorzieningen in de parken te verbeteren.Dat doet hij na het bezoek van een mystery guest uit het programma Max Vakantieman, die vernietigend oordeelde over zijn verblijf.

Van onze redactie 25 augustus 2021

Peter gillis vakantiepark massa is kassa2

Peter Gillis Foto: Gerard Burgers

De mystery guest van MAX Vakantieman bleef een nacht slapen in Vakantiepark Arnhem, een van de Oostappen-vakantieparken van Gillis. De gast was bepaald niet tevreden over de accommodatie, die verouderd en niet hygiënisch was. Er lag veel stof en spinrag en ook zaten er vlekken op de muren, bleek uit de uitzending.

Vakantiepark Gillis tijdelijk dicht voor onderhoud

Daarom heeft Gillis nu besloten zijn parken tijdelijk te sluiten, zei hij in een reactie aan MAX. ,,Dat er bij sommige accommodaties achterstallig onderhoud is, zal ik niet ontkennen. Mede door een gebrek aan personeel en vertraging in de aanlevering van materialen is nog niet alles uitgevoerd naar onze maatstaven.”

Lees ook: De handelsdrift van recreatie-magnaat Peter Gillis

Zoon Mark Gillis (25), operationeel manager op het park in Arnhem, liet in een reactie in De Gelderlander weten verbijsterd te zijn over het tv-fragment: ,,Dit kan niet door de beugel.” Volgens hem wordt een chalet na ieder verblijf goed schoongemaakt. De situatie in ‘Arnhem’ staat op zichzelf, zegt hij. ,,Wij herbergen ieder seizoen zestigduizend gasten, het kan niet altijd blinken, maar zo erg als in die reportage is het ook nergens.”

Realityprogramma Massa is kassa over familie Gillis

Multimiljonair Peter Gillis is vooral bekend van het tv-programma Massa is kassa, de realitysoap op SBS6 waarin hij en zijn familie gevolgd worden. Onder het vakantieparkimperium de Oostappen Groep vallen een groot aantal Nederlandse en Vlaamse vakantieparken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws