Aangeboden door Spa One

Branded Content Recreatie en toerisme

Spa One: een meesterstuk in wellness

Spa One in Oosterhout is het meesterstuk van de ervaren sauna-ambachtslieden André Meerhoff en Twan Veraa. De twee vrienden bouwen en exploiteren al 33 jaar sauna’s. Al hun ervaring tot nu toe is in hun jongste kindje gestopt, een spa en welnesscentrum dat nieuwe maatstaven zet. ,,Het gaat om lichaam én geest.''

Mark Litjens | Foto: Mark Litjens 16 december 2019

Twan Veraa André Meerhoff Spa One

Zeg nooit nooit. Maar zoals het er nu voor staat, is Spa One echt het laatste wellnessproject dat Meerhoff en Veraa van gedachte naar werkelijkheid brengen. Vierduizend vierkante meter ontspanning, met verschillende sauna’s, hamam, mindfulness- en klankschalenstudio’s, Ryokan, schoonheids- en massagesalons en meer dan 400 vierkante meter zwemwater, waaronder een mystiek bad met zwart water en een open haard vuurtje. ,,Mensen zoeken hier warmte, geborgenheid en rust. Met de opzet van Spa One bieden we dit op allerlei manieren. Zoals met het donkere zwemwater, maar ook door veel privacy in het gebouw en de tuin te creëren. Zelfs op een drukke dag heb je nog het idee hier helemaal alleen te zijn. Dat geeft rust”, zegt Meerhoff.

Belangrijkste drijfveren

Misschien is dit laatste wel een van de belangrijkste drijfveren geweest om Spa One te bouwen zoals het er nu staat. Een immens gebouw van buiten, maar van binnen compact en sfeervol. De eerste keer ben je als gast blij met de meegeleverde plattegrond. Maar heb je eenmaal je eigen route ontdekt, dan overheerst het gevoel van rust. ,,Mensen komen hier om te ontsnappen uit het jachtige leven. Daarom limiteren wij het aantal bezoekers. Gezien de afmetingen kunnen er gemakkelijk achthonderd mensen binnen, maar wij beperken ons tot maximaal 356 gasten. 356? Meer kluisjes zijn er niet. Heb je niet gereserveerd, moet je wachten tot er een kluisje vrijkomt”, lacht Meerhoff.

''Mensen komen hier om te ontsnappen uit het jachtige leven. Daarom limiteren wij het aantal bezoekers''

André Meerhoff, Spa One

Geen kortingsacties

Om deze reden doet Spa One niet mee aan de talloze kortingsacties die je in de welnessbranche tegenkomt. Meerhoff: “Wij werken met een vaste toegangsprijs en mensen kunnen zo lang blijven als ze zelf willen. We maken het vaak genoeg mee dat mensen hier om 10 uur ’s ochtends binnenlopen en blijven totdat we weer sluiten. Het restaurant en de vele faciliteiten zorgen er voor dat mensen graag binnen blijven. De luxe en kunstzinnige inrichting, met bijvoorbeeld de door een kunstenaar uit één solide blok hout vervaardigde Nordic-saunacabine, dragen extra bij aan het Zen-gevoel.

Het pand is ontworpen door filosoof en architect Ir. Huub Segeren en van de meest duurzame oplossingen voorzien door medepartner Veraa. ,,Twan is een expert op dit gebied. Hij verdiepte zich helemaal in duurzaamheid. Dat heeft ons in de branche als eerste het Groencertificaat opgeleverd. We zijn zo energiearm dat we de helft minder energie verbruiken dan in ons vorige project, dat nota bene zeshonderd vierkante meter kleiner was. Een mooie prestatie die past bij het wellness-denken”, zegt Meerhoff tot slot.

Meer informatie is te vinden op www.spaone.nl.