Nieuws Actueel

Restaurant de Houtzaagwerf in Kortgene heropent

Er is weer beweging bij Uitspanning de Houtzaagwerf in Kortgene. Na een onderbreking van ruim twee jaar wil Maria Wesdorp het restaurant dit voorjaar heropenen. Dat meldt de PZC.

Ellen Jobse | Foto: Mechteld Jansen 14 februari 2017

Houtzaagwerf Mechteld Jansen

In afwachting van de vergunning zijn Maria Wesdorp (26) en haar vriend Chris Lenaerts (38) alvast begonnen om het restaurant startklaar te maken. Veel hoeft er niet te gebeuren, het is vooral een kwestie van de puntjes op de i zetten. Een lik verf op de kozijnen en een nieuw terras en daarmee is het meeste werk gedaan. “We willen de uitstraling en de keuken zoveel mogelijk houden zoals die was, want dat werd twee jaar geleden erg gewaardeerd”, zegt Maria.

Gebrek aan ervaring

Maria Wesdorp opende uitspanning de Houtzaagwerf aan de Oud-Kortgenedijk in 2014, samen met vriendin Mette Sinke. Mette bediende de gasten, Maria stond in de keuken. Na een succesvol seizoen hielden de dames twee weken vakantie, om vervolgens helemaal niet meer open te gaan. “Dat was niet gepland hoor”, legt Maria uit. “We begonnen spontaan en onbevangen aan dit avontuur en hadden verwacht dat we er rustig in zouden kunnen groeien.” Die vlieger ging niet op. De eetgelegenheid was meteen al een groot succes. “Misschien iets te groot voor twee onervaren vrouwen”, zegt Maria lachend.

Tweede kans

Mette ging een andere richting uit, maar Maria bleef dromen van de Houtzaagwerf en besloot er nog eens voor te gaan, dit keer samen met partner Chris. Maar nu staat Maria haar plekje in de keuken af aan Chris en gaat ze zelf de bediening doen.