Nieuws Actueel

Restaurant Fellini in Enschede in actie

Tien deelnemers laten zich bij Fellini aan de Bolwerkstraat twaalf uur lang in hokjes van 1 bij 2 meter opsluiten in het kader van de actie Lock me Up, free a girl. De hokjes staan symbool voor de ruimte waarin meisjes uit India vele malen per dag seksueel worden misbruikt. Noodhulporganisatie Free a Girl wil met de actie zoveel mogelijk geld inzamelen om kinderen te bevrijden.

Van onze redactie 17 mei 2016

Gesloten stockpixabay1065

Deelnemers aan de actie krijgen alleen water te drinken. Elke twee uur is er de mogelijkheid naar het toilet te gaan. Het avondeten bestaat uit één kop witte rijst. "En die omstandigheden zijn nog vele malen beter dan de situaties waarin de meisjes zitten", aldus Nancy Rosberg van Free a Girl. Zij is initiatiefneemster van de actie in Enschede, de stad die vorig jaar het meeste geld opbracht van alle deelnemende locaties in Nederland.

OpbrengstToen was de totale opbrengst 400.000 euro, goed voor onderwijs, opvang, traumaverwerking en meer voor achtduizend meisjes die in de kinderprostitutie in India werken. Dinsdag begint de actie om 11.00 uur met de eerste twee deelnemers, Daniëlle Kaspers en Jolanda van Tellegen. Tot en met zondag volgen telkens twee anderen hun voorbeeld.