Nieuws Retail

Amersfoortse Kerst pop-upstore valt in de smaak

De langverwachte tijdelijke kerstwinkel in het oude Mexx-pand deed zaterdag voor het eerst haar deuren open. Het winkelend publiek is enthousiast. Dat schrijft AD Amersfoort.

Esther de Kloe | Foto: Saskia Berdenis van Berlekom 30 oktober 2017

Kerst pop upstore Langestraat Amersfoort

Letters aan de muur die het woord 'men' vormen, om aan te geven waar de mannenkleding hangt, ontbrekende prijskaartjes en een radio die zachtjes aanstaat in plaats van sfeervolle kerstmuziek speelt. Het was improviseren en haasten om 'It's all about Christmas' dit weekend open te kunnen laten gaan. Ook al later dan gepland. ,,Oorspronkelijk was het plan om afgelopen donderdag te starten, maar dat konden we echt niet halen", verzucht medewerkster Mirjam Smal. Zij hielp ook bij de opbouw.

Pop-upkerstwinkel

Mirjam is blij met de locatie van de pop-upkerstwinkel. Vorig jaar had de landelijk opererende keten een tijdelijke kerstwinkel in de oude Blokker op het Sint Jorisplein. ,,Deze plek nodigt veel meer uit om even naar binnen te lopen", vindt Marian van Vuure die zaterdagochtend, net als veel andere mensen, nieuwsgierig naar binnen loopt.

Lees ook: Kerstpakketten: big business voor specialist uit Gendt

Geen grote boom

Jewel Hendriks bewondert samen met haar moeder de winkel. Voor de gein drapeert ze een zilveren kerstslinger over haar hoofd. ,,Het is een traditie. Elk jaar wil ik in een kerstwinkel even een slinger op als pruik." Een grote boom gaat er dit jaar waarschijnlijk niet komen. ,,We zijn er dit jaar niet met de kerst", legt haar moeder uit.

Decoratie

Petra Hollmann uit Swifterbant heeft al twee mandjes gevuld. ,,Ik word er helemaal hebberig van", legt ze uit. Samen met man en zoon kwam ze naar Amersfoort voor een ontbijtje. ,,We liepen door de stad en kwamen deze winkel tegen. Nu weten we niet eens meer hoe we het mee moeten krijgen", verzucht ze terwijl ze een blik op haar mandjes werpt met daarin groene ballen. ,,Ik heb mijn oog laten vallen op die groene boom, vorig jaar was de onze nog bruin met goud." De kerstfanaten gooien het liefst elk jaar de decoratie om. ,,Hij staat morgen al", grapt haar man. ,,In ieder geval in de derde week van november", beaamt Petra.

Sinterklaas

Petra van Beek vindt het nog wel wat vroeg om aan haar boom te moeten denken. ,,Ik wacht tot na Sinterklaas." De Amersfoortse zag de winkel vorige week in opbouw en was toch nieuwsgierig geworden, maar niet specifiek naar iets op zoek. ,,Onze boom is traditioneel goud en rood en dat blijft hij nu ook. Het is al duur zat allemaal."