Nieuws Retail

'Audax Groep doet Marskramer in de verkoop'

Diverse bronnen melden dat de Audax Groep zo'n 160 huishoudwinkels in de etalage zet: de formules Marskramer, Novy, Prima en Groothandel Gouda, die Audax twee jaar geleden had gekocht zouden eind dit jaar moeten stoppen. Audax geeft de coronacrisis als reden.

Van onze redactie 26 mei 2021

Marskramer levering paniek

Voor veel Marskramer-ondernemers blijkt de beslissing van de Audax Groep niet als een verrassing te komen. Ergernis over 'het gebrek aan kennis van zaken' is er al sinds overname toen duidelijk werd dat winkels amper beleverd werden. Communicatie met het hoofdkantoor was slecht, digitaal werd nauwelijks geïnvesteerd en het was (en is) een komen en gaan van eindverantwoordelijken waardoor veel franchisers zich niet gehoord voelden. 'Problemen zijn de afgelopen twee jaar nauwelijks opgelost. Niemand daar voelt zich verantwoordelijk, ook niet middenin deze coronacrisis', stelt een van hen. 'Ik ben benieuwd hoe ze de contracten met mij en mijn collega's denken te gaan ontbinden'.

Terug in de tijd. April 2019: Audax Groep neemt Marskramer-winkels over

In 2018 nam de Audax Groep de franchiseformules van Retail Development Company, waaronder The Read Shop, onder haar hoede. Met de overname van Marskramer zou een nieuwe stap in de uitbouw van de winkeldivisie gezet worden, toen nog onder leiding van Casper de Nooijer, destijds ceo van Audax. Inmiddels is Hubert de Leeuw, zoon van Audax-oprichter Jacques de Leeuw, terug als ceo.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws