Nieuws Retail

Blokker gaat flitsbezorgen met fietskoeriers van Packaly

Retailketen Blokker gaat flitsbezorgen. Dit najaar wil het bedrijf al in 35 steden huishoudelijke spullen gaan afleveren met fietskoeriers van het Amsterdamse Packaly, desgewenst dezelfde avond nog. ,,Het ondernemen van vandaag is meer dan alleen verkopen."

Jeroen Mirck 6 augustus 2021

Blokker koerier click collect

Eind vorig jaar lanceerde Blokker al een bezorgdienst om PostNL te ontlasten. Foto: Blokker

Flitsbezorgen neemt een hoge vlucht, met nieuwe toetreders als Gorillas, Getir, Flink en Zapp. Vaak boodschappen, maar het assortiment verbreedt snel. Daar komt Blokker nu bij, in samenwerking met Packaly en Magnus, de partij waar afgelopen winter al de dienst Blokker Express werd opgezet om PostNL te ontlasten.

De komende twee maanden houdt Blokker eerst een proef met bezorging per fiets in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag en Utrecht, daarna in nog eens 35 steden. Pakketten kunnen vanuit de winkels dezelfde avond, de volgende dag of wanneer het de klant uitkomt, worden bezorgd en sluiten volgens Blokker aan op de ,,snel ontwikkelende omnichannel-strategie" van de retailer.

Lees ook: Blokker lanceert eigen bezorgdienst om vertraging PostNL in te lopen

Behalve snel bezorgen willen Blokker, Magnus en Packaly ook CO2-neutraal gaan leveren. Deze 'groene optie' wordt als keuzemogelijkheid aan klanten aangeboden. Packaly profileert zich als een duurzame same-day delivery koeriersdienst van winkel tot deur.

'Blokker kiest voor duurzame, snelle en betrouwbare bezorging'

,,We zijn heel trots dat steeds meer bedrijven kiezen voor onze duurzame, snelle en vooral betrouwbare bezorging", zegt Axel Dekker, ceo van Packaly. ,,Blokker is een icoon als het aankomt op retail en laat zien dat het een toonaangevend en innoverend bedrijf is dat wil verduurzamen en zich snel ontwikkelt op de retailmarkt. Blokker heeft in het vierde kwartaal van 2020 al laten zien de ambitie naar duurzame express-bezorging te omarmen, wat enorm aansluit op de visie van Packaly. We zien dit als een prachtige bevestiging dat duurzame bezorging de norm hoort te zijn binnen het retaillandschap en dat winkels ingezet kunnen worden voor meer dan ter plekke winkelen.”

"Blokker is een icoon als het aankomt op retail en laat zien dat het een toonaangevend en innoverend bedrijf is dat wil verduurzamen en zich snel ontwikkelt op de retailmarkt"

Axel Dekker, ceo Packaly

Packaly bezorging winkels horeca axel dekker

Blokker en Magnus Black hebben met de bezorgdienst Blokker Express afgelopen winter al veel kennis opgedaan om nu te gebruiken in de samenwerking met Packaly. ,,Het ondernemen van vandaag is meer dan alleen verkopen", zegt Blokker-topvrouw Jeanine Holscher. ,,Van ondernemers wordt ook verwacht dat zij oog hebben voor brede maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid. Ook hierin nemen wij als Blokker onze verantwoordelijkheid en rekenen duurzaamheid tot een van onze strategische top prioriteiten. Blokker-winkels bevinden zich vaak in buurtcentra, dus dichtbij de klant. Het omnichannel-fundament dat we samen met Magnus Black hebben neergezet en de samenwerking met Packaly, bieden ons dan ook een uitgelezen mogelijkheid om service met duurzaamheid te combineren."

Lees ook: Blokker-topman Michiel Witteveen: winkelstraat blijft ook met afhaaloptie wankelen

Blokker, Magnus en Packaly konden snel nieuwe bezorgopties uitrollen

Blokker heeft de ambitie om de duurzame bezorgoplossingen uit te rollen over heel Nederland. André Damsteegt, managing partner bij Magnus Black, prijst het ondernemerschap van zijn retailklant. ,,Door in het verleden goede keuzes te hebben gemaakt was Blokker tijdens de lockdown snel in staat de nieuwe bezorgopties uit te rollen. Met deze samenwerking toont Blokker opnieuw haar innovatiekracht en toekomstvisie. Door de no-nonsense mentaliteit en daadkracht van zowel Blokker als Packaly hebben we deze nieuwe ontwikkeling heel snel mogelijk kunnen maken.”

"Door de no-nonsense mentaliteit van zowel Blokker als Packaly hebben we deze nieuwe ontwikkeling heel snel mogelijk kunnen maken"

André Damsteegt, managing partner Magnus Black

Naast het werken met Packaly-bezorgers wordt de software voor het bezorgen van pakketten ook beschikbaar gesteld voor Blokker-winkelpersoneel in steden waar Packaly nog geen dekking heeft. Door de integratie van deze software met het zogenaamde OIL-ordermanagementplatform van Magnus Black, kan de retailer zo ook franchisenemers en eigen locaties in andere gebieden de duurzame bezorgopties aanbieden.

Mis vanaf nu geen ondernemersnieuws meer, schrijf je in voor onze dagelijkse update. In 2 minuten tijd ben jij weer op de hoogte.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws