Nieuws Retail

Cateraar Vermaat gaat La Place-restaurants exploiteren, Jumbo blijft eigenaar

Jumbo gaat samenwerken met cateraar Vermaat Groep voor de exploitatie van 44 restaurants van La Place, meldt de supermarktketen. Jumbo blijft eigenaar van het merk La Place en houdt zes restaurants, vier stationslocaties en de internationale franchiserelaties.

De Ondernemer / ANP 4 januari 2021

La Place Jumbo Vermaat

Interieur van een La Place-filiaal voor de coronapandemie. Foto: ANP

Vermaat neemt de medewerkers en exploitatie van de overige restaurants over. Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt. Met de samenwerking wil Jumbo de 'gemaksformule' van de kleinere take away-locaties La Place Express verder ontwikkelen en producten van La Place uitrollen in de supermarkten. Vermaat zet in op een sterkere positie op de Nederlandse horecamarkt.

Lees ook: Jumbo-familie Van Eerd heeft financiering overname HEMA rond

Bal ligt nu bij ondernemingsraden Jumbo en La Place

De plannen zijn voorgelegd aan de ondernemingsraden van Jumbo en La Place. De ondernemingsraad van Vermaat heeft al een positief advies uitgebracht. Als alle raden een positief advies hebben gegeven en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring heeft gegeven, start de samenwerking op 1 april 2021.

Bij de restaurants werken 1.300 medewerkers. Zij houden hun huidige arbeidsvoorwaarden na de overdracht van de restaurants aan Vermaat. Een deel van de medewerkers dat nu nog op het servicekantoor van La Place werkt, gaat naar Vermaat.

Jumbo: 'omzet van 10 miljard in 2021'

Meer Jumbo-nieuws: het Brabantse familiebedrijf verwacht dat de omzet in het jubileumjaar 2021 zal stijgen naar minstens 10 miljard euro. In het afgelopen jaar zag het winkelbedrijf de consumentenomzet onder de Jumbo-formule met 15 procent stijgen tot bijna 9,7 miljard euro door het massale gehamster van boodschappen tijdens de coronacrisis.

De online verkoop via Jumbo.com sprong met meer dan 50 procent omhoog en doorbrak de grens van 500 miljoen euro. De totale omzet van Jumbo Groep (inclusief restaurantformule La Place) komt uit op meer dan 9,7 miljard euro. De omzet van La Place bleef door de coronapandemie steken op 50 miljoen euro. Jumbo viert dit jaar het honderdjarig bestaan.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.