Podcast

Retailexpert Cor Molenaar: 'Bescherming online shopper is verkiezingsretoriek Mona Keijzer'

Retailexpert Cor Molenaar ziet bepaald geen heil in het plan van het kabinet om online shoppers dezelfde rechten te geven als klanten van een fysieke winkel. In onze podcast noemt hij het verkiezingsretoriek van staatssecretaris Mona Keijzer. En: ,,Winkeliers leggen te gemakkelijk de schuld bij online als het niet goed gaat. Kijk eerst naar jezelf."

Van onze redactie 7 juli 2020

Cor Molenaar is econoom en bijzonder hoogleraar eMarketing en distance selling aan de Erasmus Universiteit. Tijdens de wekelijkse radio-uitzending van De Ondernemer bij New Business Radio stelde hij dat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) ‘eerst maar eens moet nadenken hoe ze problemen kan tackelen die voor de fysieke retail veel belangrijker zijn.’ Hij noemt in de podcast het veranderde koopgedrag van klanten dat mede wordt bepaald door het parkeerbeleid van gemeenten, de bereikbaarheid en diversiteit van retail in winkelcentra en te hoge huurprijzen voor winkels.

Online winkels gaan al ver in bescherming klant

Het initiatief van Keijzer volgt op een advies van de SER-commissie voor consumentenaangelegenheden over directe import. Molenaar: ,,Ja, maar daarvoor is bestaande Europese wetgeving. Online winkels gaan al ver in de bescherming van de consument door langere retourperiodes en achteraf betaling. Dat is bij fysieke winkels minder gunstig geregeld.”

Lees ook: Kabinet wil dat online shopper dezelfde rechten krijgt als klant in fysieke winkel

'Geen andere spelregels voor online winkels'

Ook de argumenten van Keijzer dat het bij online winkels vaak onduidelijk is waar consumenten terecht kunnen bij problemen en dat er wordt verwezen naar de aanbieder, haalt Molenaar onderuit.

,,Het is niet waar dat er andere spelregels zijn. We hebben Thuiswinkel Waarborg, dat is samen met de consumentenbond en EZ opgezet. Voor platformen is er sinds kort een wet vanuit de EU van kracht waaraan elk platform moet voldoen, die is ook door Nederland geadopteerd. En verwijzen naar de aanbieder? Dat doen fysieke winkels ook. Zij sturen het product door naar de fabrikant. Winkels zijn verkooppunten, doorgeefluiken, zowel fysiek als online. Ze verkopen het product van een derde door aan de consument. Als het niet goed is, gaat het terug naar de bron.”

Schuld te gemakkelijk naar online

In de podcast krijgen fysieke winkels er ook van langs van Molenaar: ,,Winkeliers leggen te gemakkelijk de schuld bij online als het niet goed gaat. Kijk eerst naar jezelf. Ga samenwerken, koop en verkoop lokale producten, ga in gesprek met de gemeente. En leer van online. Als je een product hebt gekocht kwijt je mails over andere producten. Als je in een winkel bent geweest hoor je nooit meer iets van die winkel. Geen wonder dat klanten elders gaan kopen. Winkels moeten veel meer aan klantenbehandeling doen en daarbij technologie gebruiken.”

Is het plan van Keijzer haalbaar? ,,Nee, Brussel pakt het op Europees niveau op. Er zijn al diverse wetten in ontwikkeling. Nederland is overal bij betrokken en praat mee. Het is verkiezingsretoriek, anders kan ik het niet zeggen. Ga geen dingen doen die al klaar zijn.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Hart voor Zaken

Nina Kamp (The Nice Company) over leiderschap: 'Stap niet in een harnas het kantoor binnen'

Niemand maakte ze. Echte fruitijsjes. Daarom besloot ondernemer Nina Kamp ze te maken. Uit boosheid. Tien jaar later verkoopt The Nice Company jaarlijks 1,5 miljoen ijsjes, ook over de grens. ,,Met elkaar in verbinding blijven, is de randvoorwaarde van goed samenwerken'', vertelt Nina aan Cor Hospes in Hart voor Zaken.

Details
Droomstart

Lunch met de Droomstart-toppers van 2023: zo gaat het met de ondernemers

Vier jonge bedrijven. Twee halve finaleplekken. Één winnaar. Eerder dit jaar kon je luisteren naar een even inspirerende als spannende tweede reeks van de podcastserie Droomstart. Uiteindelijk ging het Brabantse fintechbedrijf FinBuddy aan de haal met de hoofdprijs. Maar ook mede-finalist Food for Skin en de andere net niet-winnaars Teazie en Contour Lab vielen met hun innovatieve businessplan in de smaak bij jury en luisteraars.

Details
Boekencast De Ondernemer Leest

Boekencast: wat vinden Tom van der Lubbe en Erno Hannink van de vijf voorstellen uit 'Sander en de brug'?

Sander Schimmelpenninck heeft vijf voorstellen voor een eerlijker Nederland in boekvorm uitgebracht: Sander en de brug. Boekencasters Tom van der Lubbe en Erno Hannink hebben het gelezen. Hun nieuwe podcast.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Sander Hoeken (Infocaster): 'Het is niet meer economisch om een asshole te zijn'

In 2013 stond zijn bedrijf aan de rand van de afgrond. Zelfsturing bracht redding. Sander Hoeken van internetbedrijf Infocaster praat met Cor Hospes in Hart voor Zaken over het belang van feedback en psychologische veiligheid en waarom je met een purpose niet moet doorslaan.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details