Nieuws Retail

Corona-rel: meest besproken supermarkt van de zomer mag deuren weer openen

Supermarkt Berning in het Overijsselse Noord Deurningen mag morgenochtend om 8 uur weer open. Ondernemer Raymond Berning heeft maatregelen getroffen, die goedgekeurd zijn door de Veiligheidsregio Twente.

Kelly Adams (AD) 20 augustus 2020

Supermarkt deurningen gesloten berning

Supermarkteigenaar Raymond Berning, vorige week vlak voor de gedwongen sluiting. Foto: ANP

De supermarkt moest vorige week op last van de veiligheidsregio dicht, omdat er gevaar zou zijn voor de volksgezondheid. Coronamaatregelen werden niet nageleefd, er waren teveel mensen in de supermarkt die onvoldoende afstand van elkaar hielden, meldt het AD.

Lees ook: Zo beleefde supermarkteigenaar Berning de dag van zijn gedwongen sluiting

Berning was daarvoor al 18 keer gewaarschuwd sinds april, ook werd hem tien keer een last onder dwangsom van 5.000 euro per keer opgelegd. Omdat hij daarop geen actie ondernam, voelde de veiligheidsregio zich vorige week genoodzaakt de winkel te sluiten. De supermarkt mocht weer open zo gauw Berning maatregelen had getroffen.

Deurbeleid en minder klanten

Dat is inmiddels gebeurd. In een plan van aanpak is afgesproken dat Berning een deurbeleid gaat voeren. Er komt een maximum aantal winkelwagentjes, waardoor er een maximum aantal klanten naar binnen kan. Personeel heeft instructies gekregen en bevoorrading gebeurt alleen op rustige momenten.

Veiligheidsregio Twente akkoord

Plaatsvervangend voorzitter Sander Schelberg van de Veiligheidsregio Twente is vanochtend zelf wezen kijken bij de winkel. Boa's hebben vervolgens nog een schouw gedaan. Op basis daarvan heeft hij besloten dat de winkel weer open kan. Wel is aangekondigd dat de komende tijd controle plaatsvindt en zo nodig, bij het niet naleven van de afgesproken maatregelen, opnieuw tot sluiting wordt overgegaan.

Bekijk hieronder de beelden van vorige week...

MyChannels Video ID: 161416

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.