Nieuws Retail

Deze ondernemer geeft stadswijken een boost met T-shirts en truien

Joris Simons, geboren en getogen in de hoofdstad, verkocht in Amsterdam duizenden T-shirts en truien. Na Den Haag komt de kleding nu ook naar Rotterdam, schrijf het Algemeen Dagblad regio Rotterdam.

Yvonne Keunen 27 september 2017

Joris Simons

Ruim tien jaar geleden werd de I love RZ shopper gelanceerd in Rotterdam-Zuid. Boodschappen doen en tegelijk je eigen stadsdeel promoten werd een succes, dat nu min of meer een vervolg krijgt met shirts van meer wijken. Al komt het idee dit keer wel van een Amsterdammer.

Verkoop

Joris Simons, geboren en getogen in de hoofdstad, is de man die de T-shirts en truien van Rotterdamse wijken op de markt brengt. Maar niet nadat hij het concept eerst in eigen stad uitprobeerde. En daar zijn inmiddels al duizenden verkocht.

Lees ook: Brabantse Lotte: van huilend naar werk tot een eigen kledinglijn

Na Amsterdam, Berlijn en Den Haag komen de chauvinistische zwarte kledingstukken nu ook naar Rotterdam. Met Spangen, Delfshaven, Middelland, Kralingen, Crooswijk, Centrum, Noordereiland, Feijenoord en Charlois als opdruk, de wijknaam geflankeerd door de skyline.

Uitproberen

,,Dat kunnen er altijd meer worden. Het is eerst even uitproberen, negen wijken is best veel om mee te beginnen.''De selectie kwam tot stand in samenspraak met een vriend, die in Rotterdam woonde. ,,Maar ik ben er zelf ook wezen kijken.''

Simons, zoon van ouders met een kledingwinkel, dreef zijn eigen zaak Fashion Junky in Amsterdam-Oost toen hij samen met een vriend het Oost-shirt bedacht. ,,Het was in die tijd nog een moeilijke wijk. Daar wilden we wat aan doen. Zo'n T-shirt geeft een positieve boost'', vertelt hij. ,,Daarna wilden we meer wijken in het zonnetje zetten.'' Inmiddels hebben in Amsterdam 26 wijken een eigen shirt. ,,Bewoners van de stad zijn mijn klanten, toeristen kopen ze af en toe.''

Concurrentie

Zijn kledingwinkel heeft Simons inmiddels van de hand gedaan. Hij kan leven van de shirts. Al heeft zijn concept in de hoofdstad inmiddels wel concurrentie gekregen. ,,Mijn initiatief was aanleiding voor een spin-off. En dan zeg ik het netjes. Maar ach, in de modewereld doe je er pas toe als je wordt gekopieerd.'' De shirts zijn voorlopig alleen te koop op fashion-junky.nl, Simons is nog op zoek naar fysieke verkooppunten.

Zo'n T-shirt geeft een positieve boost

Joris Simons