Nieuws Retail

Eerste wapenfeit na doorstart: Intertoys verkoopt acht winkels

Speelgoedketen Intertoys staat op het punt om acht grote speelgoedwinkels te verkopen aan het Belgische Toychamp. Het gaat om voormalige Toys ‘R’ Us -winkels die zich aan de randen van steden bevinden. Het is een van de eerste maatregelen van de nieuwe eigenaar Green Swan, die de winkelketen na zijn faillissement eerder dit jaar overnam.

REDACTIE/ANP 11 juli 2019

Intertoys eerste wapenfeit doorstart green swan verkoop acht winkels toys r us

Intertoys zou vooral door willen gaan met de winkels die in de stadscentra zijn gevestigd, aldus ingewijden in De Telegraaf. Volgens de bronnen is de deal bijna rond. "Maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. Dus het zou nog mis kunnen gaan’’, aldus een bron. De grote Intertoys-winkels passen goed bij Toychamp, omdat ook dit speelgoedbedrijf zich buiten de binnenstad heeft gevestigd. Intertoys wil de mogelijke verkoop niet bevestigen.

Failissement Intertoys

De Nederlandse speelgoedketen ging begin dit jaar failliet. De keten was toen pas veertien maanden in handen van de Britse investeerder Alteri, die het speelgoedbedrijf van winkelketen Blokker had overgenomen. Na het faillissement kocht de Portugese investeerder Green Swan de speelgoedzaak.

Lees ook: Opdeling Intertoys: 7 franchisenemers stappen over op nieuw concept

Franchisenemers verlaten Green Swan

Meer dan een maand geleden werd nog duidelijk dat enkele franchisenemers niet enthousiast zijn over de koers van nieuwe eigenaar Green Swan. Zeven franchisenemers zouden overstappen op een concept van retail-serviceorganisatie Euretco. Deze organisatie wil zich onderscheiden met een nieuw speelgoedwinkelconcept dat gericht is op de lokale omgeving van winkels.