Nieuws Retail

Ceo Hudson's Bay: 'We moeten ingrijpen'

Volgens ceo Stephan Fanderl maakten de vorige eigenaren van Hudson's Bay voor Nederland de fout door te kiezen voor het verkeerde deel van de markt. ,,De toenmalige Canadese moeder richtte zich op het Bijenkorf-segment. Dat is een interessante markt, maar ook erg klein.''

Bron: RTLZ 16 mei 2019

Hudsons Bay Utrecht

De afgelopen anderhalf jaar boekte Hudson's Bay dramatische resultaten, waarbij verliezen van 80 miljoen werden genoemd.

Volgens ceo Stephan Fanderl, een van de sprekers tijdens het World Retail Congres in Amsterdam, maakte Hudson's Bay aanvankelijk de fout door te kiezen voor het verkeerde deel van de markt. Aan RTLZ vertelde hij: "De toenmalige Canadese moeder richtte zich op het Bijenkorf-segment. Dat is een interessante markt, maar ook erg klein. En dat terwijl er na het verdwijnen van V&D juist veel ruimte lag voor winkels die 'waar voor uw geld' bieden, maar niet goedkoop zijn."

Opmerkelijk is, dat Fanderl geruchten dat de winkels van Hudson's Bay dit jaar mogelijk al worden gesloten, niet met kracht ontkent. "Ik ga nooit in op geruchten, maar op dit moment bekijken we veel opties. Wij zijn hier pas sinds eind vorig jaar mee bezig, dus geef ons wat tijd. Maar het moet zeker niet te lang duren."