Nieuws Retail

Michiel Witteveen stopt als topman Mirage Retail Group (Blokker)

Michiel Witteveen (67) stopt op 1 februari als topman van de Mirage Retail Group, het bedrijf achter onder meer winkelketens Blokker, Intertoys en Big Bazar. Dat meldt NRC.

Van onze redactie 26 september 2021

Michiel Witteveen Blokker Intertoys Mirage

Foto: ANP.

Zijn opvolger is Dirk-Jan Stoppelenburg, die in het verleden al het Nederlandse kledingbedrijf Scotch & Soda leidde. Hij moet Mirage voorbereiden op de beursgang, naar verwachting volgend jaar. Witteveen blijft na vertrek wel actief bij de vroegere Blokker Holding (636 miljoen euro, 9.500 werknemers).

Lees ook: Blokker-eigenaar Michiel Witteveen oogst lof met zwarte cijfers: 'Knappe prestatie'

Witteveen blijft na de beursgang deels aandeelhouder en wordt voorzitter van de raad van commissarissen, een rol die de laatste twee jaar door Stoppelenburg (54) werd vervuld. Dat de twee nu van functie ruilen, is met oog op 'de continuïteit van de organisatie', meldde Mirage zondag in een aankondiging.

In het NRC zegt Witteveen onder meer: ,,Zodra een bedrijf naar de beurs gaat, verwachten beleggers toezeggingen voor 'zeker drie, vier jaar. Dan ben ik 72 jaar, en daar zit niemand op te wachten. Het is dan beter dat er een bestuurder zit met een houdbaarheidsdatum die wat verder weg ligt dan bij mij. Dus ben ik op zoek gegaan naar een oplossing, waarbij ik toch ook betrokken zou blijven.”

Lees ook: Witteveen optimistisch over toekomst Blokker: 'Nieuwe winkelen wordt spectaculair'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws