Nieuws Retail

Oktober was meer dan een prima maand voor detailhandel

De detailhandel heeft in oktober meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe.

De Ondernemer / ANP 13 december 2019

Omzet detailhandel cbs oktober

Mooie cijfers: de omzetgroei van supermarkten was in oktober 2,3 procent. (Foto: ANP/Lex van Lieshout)

In oktober werd in totaal 3,9 procent meer omgezet dan een jaar terug. Het verkoopvolume was 2,5 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in consumentenelektronica en witgoed de grootste omzetstijging. Iets kleiner was de omzetgroei bij de drogisterijen.

Non-foodsector

Ook de opbrengsten van de winkels in schoenen en lederwaren en de kledingwinkels lag hoger dan een jaar terug. De omzet van de winkels in recreatie-artikelen kromp in vergelijking met oktober 2018. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 4,1 procent aan.

''De online omzet was in oktober bijna 12 procent hoger dan een jaar terug''

CBS

De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 1,9 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was 2,3 procent, de omzet van de speciaalzaken was 0,3 procent lager dan een jaar eerder. De online omzet was in oktober bijna 12 procent hoger dan een jaar terug, zo constateerde het CBS.

Lees ook: Detailhandel zet meer om: vooral woonwinkels en webshops profiteren