Nieuws Retail

Door overname groeit Amac naar 50 winkels

Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, neemt per 1 januari de drie winkels van ivizi in Limburg over en groeit daarmee naar 50 winkels verspreid over Nederland. Bij de winkels in Heerlen, Venlo en Maastricht werken in totaal 26 mensen die allemaal overgaan naar Amac.

Van onze redactie 17 december 2019

Edbindels amac utrecht

,,We hadden in Limburg alleen winkels in Sittard en Roermond”, vertelt Amac-ceo Ed Bindels. ,,Door de overname van ivizi hebben we nu ook in deze provincie een goede dekking.” Ivizi is een winstgevend bedrijf. De verwachte omzet van de drie winkels voor 2019 is 7,1 miljoen euro.

Amac neemt alle retailactiviteiten over, naast de drie winkels ook de website. Ook zaken als garantie, cadeaukaarten en lopende bestellingen worden vanaf nu door de onderneming van Bindels overgenomen.

'Goed gevoel bij'

Ivizi - Italiaans voor service - werd in 1995 opgericht door Robert de Vree, die nu zijn winkels verkoopt Amac. De Vree begon vanuit de kelder van zijn huis in Borgharen. In 2002 opende hij zijn eerste winkel aan het Kemenadeplein in Maastricht. In 2007 is deze verhuisd naar het centrum van Maastricht. In 2009 volgde een winkel aan de Saroleastraat in Heerlen en in 2010 een aan de Vleesstraat in Venlo.

De Vree: ,,Er was geen opvolging, dus ik wilde mijn winkels verkopen aan een mooi bedrijf als Amac, waar ik een goed gevoel bij heb.”

Alle drie de winkels hebben een vloeroppervlak van 120 vierkante meter. Amac biedt in de winkels en online een compleet aanbod aan Apple-producten en een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en iPod. Daarnaast levert het bedrijf nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder een reparatieservice en producttrainingen.

Lees ook: Daarom telt ons land 47 Amac Stores (en een technoclub, van de ceo)

Flagshipstore

Met een omzet van zo'n 160 miljoen euro per jaar is Amac de grootste reseller van Apple-producten in Nederland. Amac opende in 2005 in Utrecht haar eerste Apple Centre, de meest recente en direct ook een van de meest succesvolle is ook in Utrecht gevestigd. Het is de flagshipstore van Amac, op het dak van shoppingcenter The Wall, langs de A2. Ook het hoofdkantoor is er gehuisvest, net als het magazijn en de reparatieafdeling.

Ed Bindels, oprichter/ceo van Amac, stapte daar in bij presentator Roland Tameling voor de videoserie Werkverkeer, en die had heel toepasselijk 'de Apple van de autowereld' tot zijn beschikking: de nieuwste Audi e-tron.