Nieuws Retail

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019

Nog even de laatste boodschappen inslaan voordat de familie Pasen komt vieren? Of toch nog wat extra paaseieren kopen om van Pasen echt een feest te maken? Geen probleem! Bekijk hier het overzicht supermarkten Pasen 2019 met daarin de openingstijden van de grootste supermarkten op Goede Vrijdag 19 april, Eerste Paasdag zondag 21 april en Tweede Paasdag maandag 22 april 2019. Bekijk hier het overzicht openingstijden Pasen 2020.

Redactie De Ondernemer | Foto's ANP 17 april 2019

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 8

Lees ook: Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2020

De Winkeltijdenwet verbood het winkels om op Goede Vrijdag na 19.00 uur, op zondag Eerste Paasdag en op maandag Tweede Paasdag de deuren te openen voor publiek. In 2013 is deze wet versoepeld en kregen gemeenten meer ruimte om zelf invulling te geven aan de openingstijden op feestdagen. Hieronder een overzicht van de openingstijden in het Paasweekend 2019.

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 Albert Heijn en AH to go

Albert Heijn, de grootste supermarktketen van ons land, telt 950 filialen en nog eens 80 winkels van AH to go. Op Goede Vrijdag 19 april zijn alle filialen van Albert Heijn geopend. Voor AH to go geldt hetzelfde. Op Eerste Paasdag zondag 21 april kun je bij veel minder winkels terecht, namelijk bij 245 stuks. Er zijn 29 AH to go’s open. Op Tweede Paasdag maandag 22 april kun je bij veel meer filialen binnenlopen, 773 stuks om precies te zijn. Van AH to go zijn er 34 winkels open. Kijk voor de meest actuele openingstijden op: ah.nl.

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 Jumbo

Supermarktketen Jumbo telt in totaal 646 winkels. Op 19 april (Goede Vrijdag) zijn alle winkels gewoon open. Er zijn 321 winkels open op Eerste Paasdag zondag 21 april en een dag later (Tweede Paasdag) zijn dat er 595. Jumbo supermarkten zegt dat klanten op jumbo.com de actuele openingstijden van hun Jumbo kunnen vinden.

Overzicht Openingstijden supermarkten Pasen 2019 PLUS

PLUS telt op dit moment 266 supermarkten. Op Goede Vrijdag 19 april zijn deze allemaal geopend. Op Eerste Paasdag zondag 21 april zijn er 82 open. Een dag later op Tweede Paasdag maandag 22 april openen 218 winkel ’s ochtends de deuren. PLUS is een coöperatie van zelfstandige supermartkondernemers. De openingstijden kunnen daardoor verschillen. Kijk daarom op plus.nl.

Lees ook: Dit is hoe Albert Heijn de onlineconcurrentie te lijf gaat

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 Aldi

,,Wij willen zoveel als mogelijk voldoen aan de wensen van onze klanten", vertelt Laetitia Gruwel namens Aldi. ,,En dat betekent dat ze hun Paasboodschappen steeds vaker op Goede Vrijdag, Eerste Paasdag en Tweede Paasdag kunnen doen. In totaal hebben wij zo'n 500 winkels en daarom is het handig als zij op aldi.nl bekijken wat de openingstijden met Pasen zijn.”

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 Lidl

De openingstijden van de Lidl-filialen tijdens Goede Vrijdag 19 april, Eerste Paasdag zondag 21 april en Tweede Paasdag maandag 22 april zijn te vinden op lidl.nl.

Lees ook: Dankzij deze filosofie van Frits van Eerd groeit Jumbo snoeihard door

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2018 Dirk van den Broek en DekaMarkt

Met Goede Vrijdag 19 april zijn alle 122 Dirk van den Broek-filialen en 81 DekaMarkt-filialen open, meldt eigenaar Detailresult Groep. Op Eerste Paasdag zondag 21 april zijn 87 Dirk van den Broek-filialen open en van DekaMarkt 47. Op Tweede Paasdag mandag 22 april zijn 116 Dirk van den Broek-filialen open. Bij DekaMarkt zijn 70 filialen open. De openingstijden tijdens het paasweekend zijn wisselend. Voor openingstijden per filiaal verwijst het concern naar de websites dirk.nl en dekamarkt.nl.

Lees ook: Picnic is 'snelst groeiende bedrijf van Nederland'

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 Emté

Emté telt in totaal 37 filialen in Nederland. Op Goede Vrijdag 19 april zijn deze allemaal open. Op eerste Paasdag zondag 21 april is er daarentegen slechts eentje open, te weten Eindhoven Victoriapark. Er zijn 24 supermarkten van Emté die de deuren open hebben op Tweede Paasdag maandag 22 april. ,,De openingstijden verschillen per winkel”, vertelt Marcel Withoos namens Emté. ,,Globaal gezien zijn de meeste winkels op Goede Vrijdag van 8 tot 19 uur open. Het filiaal in Eindhoven is op Eerste Paasdag open van 12 tot 19 uur en een dag later zijn de tijdens van 10 (of 11 of 12) uur tot 18 (of 17 of 19) uur.”

Overzicht openingstijden supermarkten Pasen 2019 SPAR

SPAR telt 374 (401 gecommuniceerd maar 374 op de site) winkels in ons land. Welke openingstijden de zelfstandige ondernemers binnen dit concern hanteren, kan Xandra Eikemans van SPAR niet vertellen. ,,De ondernemers bepalen zelf hun openingstijden, daar hebben wij vanuit het hoofdkantoor geen zicht op.” Kijk op spar.nl voor de informatie waarnaar je op zoek bent.