Nieuws Retail

Overzicht openingstijden supermarkten Pinksteren 2022

Het overzicht van de openingstijden van supermarkten tijdens Pinksteren 2022 vind je hier. Welke supermarkten zijn open op zondag 5 juni - Eerste Pinksterdag - en welke supermarkten zijn open op maandag 6 juni - Tweede Pinksterdag?

Van onze redactie 1 juni 2022

Openingstijden supermarkten pinksteren 2022

Foto: ANP.

NU JE ER TOCH BENT...

... vind je het interessant en leuk om meer te lezen over supermarkten, andere winkels en andere bedrijven? Over ondernemers? Meld je dan nu aan voor onze lunch-nieuwsbrief via deze link.

Onder alle nieuwe aanmeldingen (tot en met 6 juni 2022) verloten we drie cadeaukaarten van je favoriete supermarkt t.w.v. 100 euro.

Openingstijden Albert Heijn, XL en AH to go tijdens Pinksteren

De meeste AH-supers openen op beide pinksterdagen om 09.00 uur en sluiten of om 20.00 of 22.00 uur. De AH's to Go hanteren vooral de gebruikelijke openingstijden, en die verschillen sowieso al er locatie. Kijk voor alle actuele openingstijden per winkel op ah.nl/winkels.

Openingstijden Jumbo tijdens Pinksteren

Het merendeel van de supers van Jumbo zijn op de zondag en maandag geopend. De sluitingstijden wisselen van 18.00 tot 21.00 uur. Op Jumbo.com staan alle actuele openingstijden vermeld.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer? (1)

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord pentekostè, wat vijftig betekent. De feestdag valt altijd op de tiende dag na Hemelvaart en de vijftigste dag na Eerste Paasdag. In 2022 is dat op zondag 5 juni.

PLUS openingstijden Pinksteren

De PLUS winkels zijn nagenoeg allemaal geopend tijdens Pinksteren 2022. Per filiaal verschilt hoe laat de deuren weer worden gesloten. Kijk daarom op plus.nl/supermarkten voor de openingstijden per supermarkt.

Openingstijden Spar Pinksteren

Met 12.500 filialen in 44 landen is de Spar een van de grootste suparmarktketens. In Nederland kent de keten zo'n 440 SPAR-winkels. De lokale ondernemers mogen zelf hun openingstijden bepalen tijdens Pinksteren 2022. Hier vind je een handig overzicht van de openingstijden tijdens Pinksteren.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer?(2)

Pinksteren ontstond uit het joodse Wekenfeest (of Sjavoeot). Met dat feest wordt herdacht dat God de Tien Geboden aan Mozes gaf op de berg Sinaï. Duizenden mensen sloten zich diezelfde dag nog aan bij de kerk. Deze gebeurtenis wordt gezien als het ontstaan van de kerk. Reden voor een feestje.

Aldi openingstijden Pinksteren

De van oorsprong Duitse winkelketen Aldi heeft in Nederland zo'n 500 filialen. De openingstijden van de filalen verschillen sterk. Daarom kun je het beste hier kijken naar de openingstijden van de verschillende Aldi-vestigingen op Eerste en Tweede Pinksterdag.

Openingstijden Lidl tijdens Pinksteren

De openingstijden van alle Lidl-winkels op de zondag van eerst Pinksterdag en maandag van Tweede Pinksterdag zijn te vinden op lidl.nl.

Pinksteren, hoe zat dat ook al weer? (3)

En waarom een tweede pinksterdag? Een uitgebreid feest volgde op de geboorte van de kerk en dat bleef maar doorgaan. In de 15e eeuw vierden ze zelfs pinksterdrie, maar tegenwoordig houden we het op twee dagen. Want twee feestdagen zijn ook genoeg om een popfestival of de meubelboulevard met een bezoekje te vereren...

Openingstijden Coop tijdens Pinksteren

Er is niet één lijn te ontdekken bij de Coop-filialen, ruim driehonderd winkels in Nederland: de openingstijden lopen beide dagen uiteen. Of open om 10.00 of om 12.00 uur. Daarom: overzicht vind je via deze link: coop.nl/supermarkt.

Openingstijden Odin tijdens Pinksteren

Odin is een biologische supermarkt en maakt deel uit van een biologische voedselcoöperatie, met duizenden leden door het hele land. De leden zijn mede-eigenaar van het bedrijf, en bepalen mede het beleid. Op beide pinksterdagen zijn de winkels van Odin gesloten.

Openingstijden Ekoplaza tijdens Pinksteren

De inmiddels 85 biologische supermarkten van Ekoplaza zijn nagenoeg allemaal open op beide pinksterdagen vanaf 10.00 of 11.00 uur. Een enkel filiaal houdt beide dagen de deuren gesloten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws