Nieuws Retail

Websuper Picnic opent grootste hub van Nederland in Utrecht

Picnic opent volgende maand een 'superhub' op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Met deze grootste hub van de online super in Nederland kan Picnic, met een team van 250 bezorgers en ruim 100 elektrische wagens, boodschappen bezorgen bij meer dan 200.000 huishoudens in de regio.

Van onze redactie 24 augustus 2023

Picnic online supermarkt hub utrecht michiel muller

Foto: Shutterstock

Momenteel worden de boodschappen nog geleverd vanuit twee hubs, gelegen in het noorden en zuiden van de stad.

Medeoprichter Michiel Muller: ,,Vanaf het allereerste begin hebben de inwoners van Utrecht Picnic verwelkomd. Het aantal huishoudens dat gratis thuisbezorging van boodschappen ontvangt, blijft groeien in deze regio. Als reactie op deze groei zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor onze hubs. Dit heeft geleid tot de oprichting van één grote hub op een centrale locatie, waardoor we nog meer klanten kunnen bedienen.”

Lees ook: De Nationale Ondernemersprijs: op welk bedrijf stem jij?

Met een totale oppervlakte van 5500 vierkante meter, waarvan 2500 vierkante meter overdekte ruimte, biedt de nieuwe superhub plaats aan zo'n 120 elektrische wagens. Muller benadrukt: ,,Hoewel het huidige verspreidingsgebied niet wordt uitgebreid, biedt de nieuwe hub wel mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding naar andere locaties in de regio Utrecht. De ruimte en faciliteiten zijn aanwezig.”

Voordeel voor klanten én werknemers

De nieuwe hub bevindt zich vlak bij het geautomatiseerde distributiecentrum dat vorig jaar werd geopend. ,,Door de nieuwe superhub in de nabijheid van ons volledig geautomatiseerde distributiecentrum te plaatsen, kunnen we de bezorging van boodschappen nog efficiënter en betrouwbaarder maken,” stelt Muller.

,,Het gebouw is in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht en onze bouwpartners volledig vernieuwd en voldoet aan al onze eisen. Naast de voordelen voor onze klanten creëren we met de komst van de nieuwe hub ook een prettigere werkomgeving voor onze bezorgers. Zo krijgt de beroemde 'playroom' een prominente plaats in de hub.”

Lees ook: Deze 7 eigenschappen kenmerken een topondernemer: behoor jij tot die buitencategorie?

Einde aan voedselverspilling

De compacte elektrische wagens waarmee Picnic bezorgt, zijn niet alleen milieuvriendelijk en geruisloos, maar hinderen ook niet in het verkeer. Muller merkt op: ,,Door boodschappen slim en gratis thuis te laten bezorgen, besparen klanten niet alleen tijd, maar verminderen ze ook de CO2-uitstoot doordat ze niet meer met de auto naar de supermarkt hoeven te rijden.”

Daarnaast maakt Picnic een einde aan voedselverspilling, doordat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Inmiddels levert Picnic gratis boodschappen aan meer dan een miljoen huishoudens, verspreid over ruim 170 plaatsen in Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws