Nieuws Retail

Redder van failliete winkels vraagt nu ook uitstel van betaling aan

De Duitse tak van de winkelketen Miller & Monroe heeft uitstel van betaling aangevraagd, zo meldt het Duitse RTL. En dat is opvallend, aangezien de Nederlandse holding waar de winkel onder valt juist failliete ketens probeert te redden. In 2017 nam het Nederlandse Victory & Dreams nog de panden van het failliete Charles Vögele over.

Redactie De Ondernemer / MVO 8 maart 2019

Failissementen regelgeving lager cpb nederland bankroet

De man achter Victory & Dreams is de jonge festivalondernemer Philippe Hes, die eerder ook een doorstart voor Men at Work en modezaak Witteveen regelde. Samen met andere leden van de Hes-familie is hij aandeelhouder van de holding Victory & Dreams. Hes kon echter niet voorkomen dat de Duitse tak van zijn winkelketen Miller & Monroe op 1 maart uitstel van betaling aan moest vragen.

Charles Vögele

De winkelketen die ook in Nederland te vinden is richt zich vooral op veertigplussers en heeft in Duitsland 170 vestigingen en 1.800 mensen in dienst. In 2017 trok Miller & Monroe in de panden van het failliete Charles Vögele, waardoor de winkel volgens Retailtrends in een half jaar tijd van nul naar ruim 170 vestigingen ging in Duitsland. In Nederland nam de keten 70 panden over. Nu blijkt dat het moederbedrijf zelf niet meer aan zijn betalingsverplichtingen van verkoper Charles Vögele kan voldoen.

Lees ook: Faillissement Intertoys is 'te dom voor woorden' volgens retailexpert Moers

Het bedrijf zelf zegt hierover tegenover FashionUnited dat de problemen vooral veroorzaakt zijn doordat Miller & Monroe behalve de panden ook de schuldenclaims van Charles Vögele overnam. Die schulden zouden hoger uitgevallen zijn dan verwacht.

Toekomst Miller & Monroe

Op het moment werken de voorlopig curator (advocaat Jochen Sedlitz) en het management van Miller & Monroe aan een herstructureringsconcept. Tot juni blijven de Duitse vestigingen open en wordt personeel doorbetaald.