Nieuws Retail

Slagharen heeft primeur met eerste Dunkin' franchise in Nederland

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in attractie- en vakantiepark Slagharen. Na de eerste 35 winkels in eigen beheer is de volgende stap ook het uitgeven van franchisevestigingen. Vanaf vrijdag 9 juli kunnen de bezoekers van Slagharen terecht bij het filiaal in de Main Street van het park.

Van onze redactie 8 juli 2021

Dunkin donuts filiaal amsterdam

Er zijn al Dunkin'-filialen in onder meer Amsterdam, Almere, Leiden, Rotterdam, Roermond, Eindhoven en Tilburg. Foto: ANP

Dunkin’, een van ’s werelds grootste coffee- en baked goods-merken, doet het volgens de keten goed in Nederland. Na de komst van een eerste Nederlandse vestiging in 2017 zijn er winkels in onder andere Amstelveen, Amsterdam, Almere, Den Haag, Hilversum, Leiden, Rotterdam, Roermond, Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer geopend.

Daarnaast kwam eerder al de succesvolle samenwerking met Jumbo en New York Pizza naar buiten en lopen er op dit moment meerdere tests op diverse snelweglocaties en zijn er diverse pop-uplocaties bij Van Der Valk Hotels en Restaurants.

''De samenwerking met Slagharen - onderdeel van Parques Reunidos - is van beide kanten een logisch gevolg''

Nabil Besali, master franchisenemer Dunkin'

'Eerste franchisevestiging Dunkin' mooi vervolg op expansieplannen in Nederland'

,,De samenwerking met Slagharen - onderdeel van Parques Reunidos - is van beide kanten een logisch gevolg, nadat er een eerste Dunkin’ was geopend in Movie Park Duitsland. De stap om deze eerste franchise op te starten met een al bestaande franchisepartner van Dunkin’ International, maakt deze voorlopig eerste vestiging een mooi vervolg op de expansieplannen in Nederland'', aldus Nabil Besali, master franchisenemer van de keten in Nederland.

De Dunkin'-vestiging zal de openingstijden van het park hanteren. Je kunt er dagelijks vanaf 10.00 uur terecht.

Lees ook: 25 jaar Coffeecompany: van 'staand drinken' naar 'lockdownproof meeneembakkies'

Dunkin' (sinds 1950): 12.200 winkels in 45 landen

Dunkin’ (voormalig Dunkin’ Donuts, opgericht in 1950) telt meer dan 12.200 winkels in 45 landen wereldwijd. Europa telt 240 Dunkin’-winkels die zijn gevestigd in Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Georgië, IJsland, Luxemburg, Rusland, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Canton, Massachusetts. De keten maakt onderdeel uit van Inspire Brand Group Inc.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws