Nieuws Retail

Uitstel van betaling: en weer verkeert Witteveen in noodweer

Modeketen Witteveen hikt twee jaar na de doorstart uit een faillissement weer tegen een bankroet aan. Het modebedrijf bestaande uit dertig winkels met 170 werknemers heeft uitstel van betaling gekregen.

Van onze redactie 27 november 2019

Witteveen failliet retail

Beeld: Shutterstock

Het nieuws is aan RTL Z bevestigd door bewindvoerder Job Molkenboer. Het uitstel van betaling is noodzakelijk omdat het bestuur van de modeketen geen overeenkomst kon sluiten met de curator van grootaandeelhouder Victory & Dreams Holding, schrijft het bedrijf in een statement. De grootaandeelhouder ging op 26 september van dit jaar failliet.

Witteveen ging in juli 2017 kopje onder nadat het een te hoge belastingschuld had opgebouwd. Een maand later kwam er een doorstart nadat een groep investeerders, waaronder modeondernemer Lex Hes, instapten.

''Het bestuur hoopt dat het samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing zal kunnen vinden om uit de impasse te komen''

Grote verliezen

,,Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd. Hierdoor is Witteveen maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren en heeft zij grote verliezen geleden’’, aldus het statement van het geplaagde bedrijf.

,,Het bestuur hoopt dat het samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing zal kunnen vinden om uit de impasse te komen, zodat de winkels van Witteveen en de werkgelegenheid kunnen worden behouden.’’

Lees ook: Witteveen failliet ondanks opleving winkelstraten