Nieuws Retail

Steeds minder erotische (web)winkels, ook Valentijnsdag helpt niet

In de aanloop naar Valentijnsdag merken erotiekwinkels dat vooral veel mannen spullen kopen voor vrouwen. Vooral vibrators en lingerie verkopen goed, zegt groothandel EDC Retail. Gezien de cijfers van de Kamer van Koophandel brengt het echter geen verandering in de afname van zowel het aantal fysieke winkels als webwinkels in deze branche.

ANP 13 februari 2020

Valentijnsdag erotiekwinkels winkels webwinkels slinken

Volgens een woordvoerder van EDC Retail verkiezen steeds meer mensen webwinkels boven erotiekwinkels in de straat. ,,Die zijn discreet en toegankelijk." In de Nederlandse winkelstraten zijn nu in totaal 111 erotiekwinkels te vinden. Dat zijn er ruim veertig minder dan vijf jaar geleden. Zo sloot keten Christine le Duc in 2016 de helft van al haar vestigingen.

Wehkamp en bol.com

Ondertussen neemt ook het aantal webwinkels af. Volgens de woordvoerder van EDC Retail hebben de grote webwinkels genoeg budget om ervoor te zorgen dat ze online goed gevonden worden door klanten. ,,Voor kleine partijen is het veel moeilijker om tegen deze grote onlineshops op te boksen en te overleven." Tegenwoordig verkopen bijvoorbeeld ook Wehkamp en bol.com seksartikelen.