Nieuws Retail

Zo ziet Amazons supermarkt van de toekomst eruit

De Amerikaanse onlinegigant Amazon opent vandaag zijn eerste volautomatische supermarkt in Seattle voor het publiek. In de winkel treft de klant geen kassa's aan, schrijft het AD, en ook hoeven er geen producten te worden ingescand. Na één scan met de smartphone bij de ingang, kunnen klanten hun boodschappen gewoon uit de rekken halen en ermee naar buiten wandelen.

Redactie AD | Foto: ANP Foto 22 januari 2018

Jeff bezos 1

Amazon Go

De eerste 'Amazon Go', zoals het concept werd gedoopt, staat in Seattle, aan de noordwestkust van de Verenigde Staten. De winkel werd sinds begin december vorig jaar getest door het personeel.

Het concept, waarmee Amazon onder meer lange wachtrijen wil vermijden, is eenvoudig. Bij binnenkomst moet een speciale mobiele applicatie worden geopend. Deze dient de klant te scannen bij een aanwezige scanner. Op deze wijze houdt het systeem automatisch bij welke producten er worden gekocht. Bij het vertrek wordt er, ook weer geheel automatisch, afgerekend via een Amazon-account. Klanten kunnen zo de winkel uitlopen zonder langs een kassa te hoeven.

Lees ook: Amazon-topman Jeff Bezos verdiende dit jaar 55.000 euro per minuut

Personeel

Er loopt overigens nog wel personeel rond in de winkel, om eten te bereiden, de schappen aan te vullen en de klanten te helpen, aldus Amazon. De winkel heeft een oppervlakte van 167 vierkante meter en verkoopt niet alleen artikelen als brood, melk en groente en fruit, maar biedt ook verse maaltijden aan in samenwerking met lokale restaurants en bakkerijen.

https://youtu.be/NrmMk1Myrxc