Nieuws Actueel

Reuters: Google wil anderen advertenties op YouTube laten verkopen

Google is bereid om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de stap zou Google een boete van de Europese Commissie wegens machtsmisbruik willen voorkomen.

ANP 13 juni 2022

ANP130622211 1

De commissie onderzoekt sinds vorig jaar of Google andere partijen achterstelt bij het verkopen van advertenties op internet. Zo kunnen andere advertentieverkopers niet over dezelfde gegevens beschikken. De Europese Commissie noemde in het bijzonder Google's Ad Manager waarmee reclames kunnen worden verkocht op YouTube. Adverteerders moeten dat systeem gebruiken en daarmee worden concurrenten van Google mogelijk benadeeld.

Het voorstel van Google om die beperkingen op te heffen is deel van een poging van het techbedrijf om de commissie het onderzoek te laten beëindigen. Ook wil Google een boete, die tot 10 procent van de wereldwijde omzet kan bedragen, voorkomen. Google en moederbedrijf Alphabet hebben al drie boetes gekregen van de Europese Commissie vanwege mededingingsovertredingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws