Nieuws Actueel

Rob stopt uit nood met verkoop stroopwafels op Arnhemse markt

Noodgedwongen stopt Rob de Kruyff uit Tolkamer met de verkoop van stroopwafels op de zaterdagmarkt in Arnhem. "Sinds mei is mijn omzet met een derde teruggelopen. Er komen steeds minder passanten naar de markt, omdat ze hun auto nergens kwijt kunnen", meldt De Gelderlander, editie Arnhem.

Berrie van Helden I Foto: Rolf Hensel 13 september 2016

Rob Stroopwafels Arnhem

De Kruyff verplaatst de kraam Rob's Stroopwafels volgende maand naar de MediaMarkt in Duiven. "Ik heb daar een paar keer op een zondag gestaan. In een paar uur verkocht ik meer dan een hele dag op de markt in Arnhem."

Geen vertrouwen

De Kruyff is de eerste marktkoopman die Arnhem de rug toekeert. Hij heeft anderhalf jaar goed gedraaid op de markt op het Kerkplein in Arnhem. De ellende begon in de maanden april en mei toen de weg bij het gemeentehuis werd opengebroken. Vervolgens ging ook de Markt op de schop. Hier verhuist de warenmarkt in december naar toe. De Kruyff heeft daar geen vertrouwen in. Andere marktkooplieden morren volgens een woordvoerder van de gemeente eveneens. Maar zij willen eerst afwachten hoe de nieuwe plek eruit komt te zien en hoe de verkoop daar gaat.

Aandacht

De Kruyff ziet dat niet zitten. "Vanuit de Koningstraat zie je de marktkramen op de Markt niet. De Eusebiuskerk staat in de weg. Arnhemmers weten wel dat je door moet lopen om bij de warenmarkt te komen, maar passanten weten dat niet." Daarom had de marktkoopman voorgesteld een aantal kramen te plaatsen tussen het Duivelshuis en de Eusebiuskerk. "Dan trek je de aandacht van bezoekers. Dat gebeurt wel op vrijdag, maar niet op zaterdag omdat er dan ruimte is voor alle kramen op de Markt."