Nieuws Actueel

Administratierobot is voor elke ondernemer bereikbaar

Zeker in drukke periodes wil de boekhouding wel eens in het slop raken en raak je het inzicht in je financiële situatie kwijt. Tegenwoordig kan het ook anders, zegt Michel Meeuwse van de Schipper Groep in zijn blog over boekhouden.

Michel Meeuwse | De Ondernemer i.s.m. de Schipper Groep 8 november 2017

Michelmeeuwse

Er zijn prachtige online mogelijkheden waarbij je met minimaal tijdverlies altijd je zaakjes op orde hebt. Vroeger waren dat dure, moeilijke oplossingen. Vandaag de dag is dit voor elke ondernemer bereikbaar. Een mooi voorbeeld is de ‘scan en herken-functie’,waarbij je alleen nog maar een foto hoeft te maken van je factuur, waarna je hem via een speciale app doorstuurt naar je administratie.

Daarnaast kunnen facturen gekoppeld worden aan je bank. Zoeken tussen de bij- en afschrijvingen in je bankoverzicht behoort voorgoed tot de verleden tijd, want je kunt in één oogopslag zien welke facturen er zijn voldaan en welke nog open staan.

Lees ook: Tool helpt ondernemers met vastleggen afspraken

Secondenwerk

De scan-en-herkenfunctie is bij veel ondernemers inmiddels wel bekend, maar een stuk minder bekend is Robotic Accounting. Ideaal voor die gedetailleerde elektronische factuur die rechtstreeks afkomstig is van bijvoorbeeld een horecaleverancier. Inkoop frisdank en inkoop bier staan door elkaar en er gelden verschillende btw-tarieven.

Normaal gesproken moet je daar met een stofkam doorheen, want elk artikel moet met de hand overgenomen worden. Een intensieve en tijdrovende klus. Nu kan zo’n factuur automatisch worden opgesplitst: Al je inkopen worden onder het juiste btw-tarief en op de juiste inkoopcategorie geboekt. De factuur waar je voorheen bij wijze van spreken een avond voor moest gaan zitten, wordt nu secondewerk.

Dashboard

Al de mogelijkheden die het leven als ondernemer een stuk aangenamer maken, kunnen nog aangevuld worden met een dashboard. Geen ingewikkelde materie, maar overzichtelijke kolommen en grafieken. Het dashboard geeft altijd en overal zicht in de actuele cijfers. Er kunnen prognoses gemaakt worden, waardoor je kunt zien hoeveel winst je gaat maken en hoeveel belasting je moet gaan betalen. Dat geeft je niet alleen zekerheid en rust, maar ook de kans om op het juiste moment bij te sturen en je volledig te focussen de zaken die je écht belangrijk vindt.

Michel Meeuwse werkt als senior adviseur automatisering bij Schipper Groep.

De factuur waar je voorheen bij wijze van spreken een avond voor moest gaan zitten, wordt nu secondewerk.

Michel Meeuwse, Schipper Groep