Nieuws Actueel

Bocca Coffee winnaar Amsterdamse Ondernemersprijs, Roetz-Bikes wint DAM Prijs

De Amsterdamse Ondernemersprijs werd tijdens de Week van de Ondernemer uitgereikt aan Bocca Coffee. Het bedrijf Roetz-Bikes heeft vrijdagochtend de DAM Prijs gewonnen.

Robbert Daalder | Foto: Hennie Keeres 23 november 2018

Aop uitreiking v2

Tijdens de Week van de Ondernemer in de Amsterdamse RAI ging Bocca Coffee-eigenaar Menno Simons aan de haal met de Amsterdamse Ondernemersprijs (AOP). Simons kreeg de credits met name vanwege zijn 100 procent traceerbare koffie.

Udo Kock, die als wethouder economische zaken van de gemeente Amsterdam de prijzen uitreikte, vertelde dat de hele productieketen van Bocca onder de loep is genomen. "Hierin werd duidelijk dat dit bedrijf rekening houdt met koffieboeren in ontwikkelingslanden. Dit zorgt er onder andere voor dat dit een product is dat iedereen aanspreekt."

De AOP is dé beloning voor de Amsterdamse ondernemer die uitblinkt in creatief en innovatief ondernemerschap. De winnaar mag een jaar lang de titel ‘Beste Amsterdamse ondernemer’ dragen en wint een publiciteitscampagne van €4000 euro.

DAM Prijs

Roetz-Bikes-oprichter Tiemen ter Hoeven werd vooral geroemd om het feit dat hij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Wie de DAM Prijs wint, mag een jaar lang de titel ‘meest duurzame ondernemer van Amsterdam’ dragen en krijgt een publiciteitscampagne ter waarde van 4.000 euro.

https://youtu.be/rzWy2jy5_lA
https://youtu.be/X5SgTL6PXqw