Nieuws Actueel

Almelose kledingzaak Roode Molen 3.0 heropend

Onlangs verhuisde Sonja Becker met haar tweedehandskledingwinkel De Roode Molen van de Molenstraat in Almelo naar het Schokland. Annet Stuivenberg, haar voormalig compagnon, bleef en ging verder onder de bedrijfsnaam Amélie. "We wilden allebei gewoon een andere kant op. Zij wilde bijvoorbeeld niet langer curiosa verkopen, ik wel", aldus Becker in De Twentsche Courant Tubantia.

Ferry de Goeijen | Foto: Rikkert Harink 17 januari 2017

De Rode Moolen

Becker behield de naam. "Toen we het samen gingen doen, hebben we al afgesproken dat ik die naam zou houden, mochten onze wegen ooit scheiden", zegt de 61-jarige Almelose. Na vijf jaar bleek dat niet te voorkomen. "Alles moest verdeeld worden, tot aan de nietmachine toe. We hebben gelijk afgesproken dat we nergens trammelant over zouden maken. Dat hebben we ook niet gedaan." Vaak gaat het anders, weet ze.

Knus

Inmiddels voelt Becker zich helemaal thuis in de knusse winkel. Zes weken lang duurde de verbouwing, met een warme, huiselijke sfeer als resultaat. Met de curiosa aan de achterzijde; in de ruimte waar zich het oude keukentje nog altijd bevindt. Aan de voorzijde de tweedehandskleding van diverse A-merken. Met de vintagekleding profileert Becker zich al dertien jaar. "Ik heb veel vaste klanten, die hier speciaal komen voor wat unieks. En ook bijna altijd slagen."

Opvallende kleding

De Roode Molen, een verwijzing naar de rode molen die ooit aan de Molenstraat stond en tevens een Nederlandse vertaling voor Moulin Rouge, richt zich immers niet op de doelgroep die tweedehandskleding koopt uit financiële overwegingen, maar op de mensen die wat bijzonders willen dragen. "Ja, je moet het wel durven dragen, want je valt er mee op", weet Becker, terwijl ze een jaren 50-jurk uit de stelling haalt. "Maar als een jonge meid dit met hoge hakken draagt op een feestje, dan steelt ze gegarandeerd de show."