Nieuws Actueel

Rotterdams bedrijf bouwt luxe penthouse voor student

Als student hoef je in Rotterdam niet meer in een achenebbisj flatje te wonen. Morgen gaat het eerste studentenpenthouse aan de Groenendaal in hartje centrum open, dat schrijft het AD. Kosten: 820 euro per maand, per persoon.

CHANTAL LINDSEN 1 maart 2016

Penthousevoorstudent

Broer en zus Rien (59) en Corrie de Groot (61) van vastgoedbedrijf Groot in Vastgoed bouwden de luxe woning voor de student die graag op stand woont. Hun vader, M. De Groot (93), en zijn broers zetten de flat aan de Groenendaal al neer in 1955, 10 jaar na de oorlog. Op het platte dak van het wederopbouwgebouw kwam een extra verdieping waarop Rien en Corrie nu het eerste penthouse voor drie studenten bouwden.

,,We hebben het werk van onze vader voortgezet, ik denk dat hij heel trots is als hij het ziet,'' glundert architect Rien de Groot.

Het optrekje beslaat zo'n 92 vierkante meter, is compleet gemeubileerd en biedt uitzicht over de Maasstad. Met de Erasmus Universiteit, metrostation Oostplein en het opkomende Hoogkwartier om de hoek een prima plek voor de student. Wel eentje met een goede bijbaan, want de kosten bedragen 820 euro per maand per persoon.

,,Het is vooral iets voor de buitenlandse student,'' aldus Corrie van der Heiden-de Groot, die de screening van de nieuwe bewoners voor haar rekening neemt. Sinds ze het penthouse online plaatste, kreeg ze al vele verzoeken van studenten die er graag willen wonen.

,,Waaraan je moet voldoen? Je moet wel een beetje netjes zijn en nog studeren, maar je mag ook net afgestudeerd zijn.'' Stelletjes komen er niet in.

Het penthouse op de al bestaande flat is volgens Rien dé woonoplossing voor de toch al zo volle stad. Al heeft de bouw van een extra verdieping wel wat voeten in de aarde. Rien: ,,Zowel de lift als het trappenhuis moesten we verlengen, maar de lift was toch al aan vervanging toe. Dat kwam hier goed uit.''

Het weerhoudt broer en zus er in elk geval door te gaan met de penthouses. ,,De wederopbouwgebouwen zijn vitaal genoeg om er bovenop te bouwen. Als het aan ons ligt, maken we er nog meer in de stad.''