Nieuws Actueel

Rotterdamse Startersprijs voor Tiny Bots

De Rotterdamse Startersprijs voor beste starter in de Maasstad is donderdag uitgereikt aan Wang Long Li en Robert Paauwe van Tinybots. Zij krijgen komend jaar een gratis ingerichte kantoorruimte op een prominente plek in het Groothandelsgebouw. Hiermee won Tinybots van Rememberme.nl, The Collectors en Shogolo, de andere drie finalisten.

De Ondernemer 13 mei 2016

Rotterdamse startersprijs tiny bots

Na een stemronde met bijna 8000 stemmen op de zes genomineerden, bleven de vier ondernemers met de meeste stemmen over. Tijdens een pitch moesten deze vier finalisten de jury overtuigen. De jury, bestaande uit Marius Meurs, Oscar van Veen en Jolique Möller, beoordeelde de finalisten op hun innovatieve karakter, presentatie en potentieel succes. Het niveau lag dit jaar erg hoog en de jury had het niet gemakkelijk met het beslissen over de uiteindelijke winnaar.

"Een erg mooie presentatie voor een schitterend product. De passie en persoonlijke drive zijn zichtbaar en het is mooi om te zien hoe ze met technologie iets terug willen geven aan de maatschappij. Bovendien is het indrukwekkend om te zien wat ze nu al bereikt hebben", aldus het juryrapport.

TinybotsTinybots maakt robot Tessa, een sociale robot die mensen met dementie en hun familie ondersteunt in hun zelfredzaamheid. "Onze Tinybots helpen met het structureren van de dag door middel van vriendelijk gesproken reminders en door het spelen van persoonlijke muziek", aldus Wang Long Li.Wang Long Li en Robert Paauwe zijn de initiatiefnemers van Tinybots en studeren aan de VU in Amsterdam.