Nieuws Actueel

Ryanair bestelt voor 40 miljard dollar aan vliegtuigen bij Boeing

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een enorme order geplaatst bij het Amerikaanse Boeing voor 150 nieuwe toestellen. Daarbij is een optie genomen op nog eens 150 toestellen extra. De opdracht heeft een waarde van 40 miljard dollar (36,3 miljard euro), maakten de twee bedrijven bekend.

ANP 9 mei 2023

Het gaat om de grootste bestelling ooit geplaatst door een Iers bedrijf voor goederen die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Het gaat om vliegtuigen van het type Boeing 737 MAX 10. Deze toestellen zijn zuiniger dan voorganger B737NG en stoten minder schadelijke stoffen uit. Het nieuwe toestel heeft 228 stoelen, ruim een vijfde meer dan de huidige kisten.

De 737 MAX 10 is een concurrent van de toestellen van het type A320neo en A321 van het Europese Airbus.

Ryanair-topman Michael O'Leary zei eerder dat de vraag naar vliegreizen groot is en dat de zomerboekingen zeer goed gaan. De Ierse budgetvlieger is zijn capaciteit aan het uitbreiden om zo aan de sterke vraag te kunnen voldoen.

Vanwege de omvang van de transactie moet de deal nog worden goedgekeurd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Ryanair in september.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws