Nieuws Actueel

Schiphol staat hoog op lijsten met probleemluchthavens van CNN

Schiphol staat hoog op twee ranglijsten van luchthavens met problemen van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Als het gaat om de meeste vertragingen deze zomer dan prijkt de naam van Schiphol op de vierde plaats. Daarnaast is het Nederlandse vliegveld in de top 10 te vinden van grote luchthavens met relatief de meeste annuleringen.

ANP 22 juli 2022

ANP220722163 1

Voor de lijsten is gekeken naar FlightAware-gegevens sinds eind mei. Op Schiphol zou sindsdien 41,5 procent van de vluchten vertraagd zijn. Alleen op Parijs Charles de Gaulle, Frankfurt en Toronto Pearson International Airport lag dat percentage volgens de lijst nog hoger. Op het laatstgenoemde vliegveld kampte zelfs meer dan de helft van de vluchten met vertraging.

Als het gaat om annuleringen spant Shenzhen Bao'an International Airport in China de kroon. Daar werd volgens CNN 7,9 procent van de vluchten geschrapt. Op de lijst staan diverse luchthavens in China en de Verenigde Staten, en ook nog een in Indonesië, een in Canada en een in Australië. Schiphol is te vinden op de tiende plaats met een score van 3,9 procent.

Door personeelstekorten bij de beveiliging en bagageafhandeling kampt Schiphol de laatste tijd met veel problemen. De luchthaven kan de zomerdrukte niet aan en kondigde daarom maatregelen aan om de drukte enigszins te beperken. Dat is ook de reden dat luchtvaartmaatschappijen deze zomer veel vluchten moeten schrappen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws