Nieuws Actueel

Schoonheidsspecialiste (25) opent tweede beautysalon in Bad Bentheim

In de rubriek Bedrijvigheid gaat De Twentsche Courant Tubantia op bezoek bij bijzondere ondernemers in Noordoost-Twente. De jonge Silke Rikhof uit Losser is binnen haar vak van alle markten thuis: van massages tot gezichtsbehandelingen. Nu opent ze een tweede salon.

Aileen Slot | Foto: Carlo Terellen 2 oktober 2017

823192

Silke is wel in voor een uitdaging. Een tweede salon openen stond al een tijd op het lijstje van de schoonheidsspecialiste. Daarom besloot ze in de exploitatie te stappen van het gloednieuwe welnessgebouw van zwembad Badepark in Bad Bentheim. De beautysalon heeft twee behandelruimtes en een zogenoemde hamam. Silke opent de deuren van haar tweede salon aanstaande vrijdag officieel.

Lees ook: Urban Spa van Hengelose zussen beste van het land

Nieuwe uitdaging

Als kind had Silke andere 'toekomstplannen'. Ze droomde van een baan als fysiotherapeut. Uiteindelijk bleek ze een grotere interesse voor de beautybranche te hebben. In 2014 begon Silke haar eerste beautysalon 'Pure Silk' op vakantiepark de Roompot in Bad Bentheim. Een salon waar ze de afgelopen jaren veel tijd en energie in heeft gestopt.

Vorig jaar nodige naastgelegen zwembad het Badepark haar uit om de saunagasten te masseren. "Dat was een succes, waarna de directeur mij vroeg of ik het nieuwe gebouw wilde exploiteren, maar mijn eigen salon wilde sluiten", zegt Silke. Haar salon sluiten, dat was zeker geen optie. Een tweede salon openen, dat was wél interessant. "Ik heb dit besproken met mijn vader. Met een tweede salon komt er veel op je af: inventaris, personeel, kosten en meer administratie. Toch houd ik wel van een nieuwe uitdaging, dus ik heb besloten het wél te doen."

Werk verveelt nooit

Haar werk verveelt nooit, vindt Silke. "Ik zie mensen graag enthousiast de deur uit gaan. Klanten sturen vaak nog een berichtje achteraf, dat kan ik zó waarderen. Zo kreeg ik laatst een bedankberichtje voor een massage. Alles was weer lekker soepel, schreef de klant. Weet je, ik geef stevige massages en klanten kunnen daarna rekenen op de nodige spierpijn. Maar mijn doel is bereikt als het daarna een stuk beter voelt."