Nieuws Actueel

Zo selecteert ID&T-baas Duncan Stutterheim zijn personeel

Wie beter dan succesvolle ondernemers weten hoe het werkt op de werkvloer? Zij geven hún beste tips bij het AD. Vandaag: Duncan Stutterheim, oprichter van ID&T. ID&T organiseert feesten als Sensation, in meer dan 20 landen.

Alex van der Hulst | Foto: ANP 18 april 2018

Duncan Stutterheim IDT ondernemer lessen

,,Het moeilijkste wat ik in mijn ID&T-tijd heb moeten doen, is mensen ontslaan. Het is niet altijd goed gegaan met het bedrijf. Er zijn periodes geweest dat we veel mensen hebben moeten laten gaan. In één van die ontslagrondes was ook een jongen aan de beurt die pas net bij het bedrijf zat. Die had dus echt pech. Maar hij was zo enthousiast over zijn werk, dat hij zelfs aanbood om voor niks te komen werken. Die drive van hem viel zo op, dat hij is teruggekeerd bij ID&T en inmiddels partner is in het bedrijf."

Plannen

,,Het draait om output. Je moet iets neerzetten. Het is voor mij helemaal niet belangrijk dat jij de meeste uren draait. Integendeel zelfs. Mijn vader zei altijd dat je dan gewoon niet goed kunt plannen en daar ben ik het mee eens."

Lees ook: ID&T-baas Duncan Stutterheim legt uit hoe je succesvol kunt zijn

Jobhoppers

,,Naar diploma’s kijk ik nooit. Wel of mensen jobhoppers zijn, als ze vijf keer achter elkaar heel kort ergens zijn gebleven, denk ik dat er iets aan de hand is."

Fikse confrontaties

,,Ik houd van open, direct en eerlijk. Dat heeft in het verleden tot fikse confrontaties geleid. Waar trouwens niks mis mee is, want zonder wrijving geen glans. En ik heb het echt niet altijd bij het rechte eind. Wij waren met ID&T partner bij het Belgische dancefestival Tommorowland. Ik was fel tegen dure headliners op een festival, ik dacht dat het niet zou werken. Zij geloofden er wel in. Dat ging hard tegen hard tussen mij en de festivaldirecteur, niet leuk voor de mensen die eromheen stonden. Uiteindelijk deden we het op hun manier en zij bleken gelijk te hebben. Ik kan flink tekeergaan en ik vind het niet erg als iemand tegen mij tekeergaat, zolang het maar open en eerlijk is."

Lees ook: Duncan Stutterheim begint aan volgend megaproject: de Westergasfabriek

Wees niet bang

,,Wees in ieder geval nooit bang om te vragen. Mijn secretaresse is uiteindelijk een creatieve functie gaan doen, iemand van sales werd algemeen manager, alleen maar omdat ze bij mij aangaven iets anders te willen doen. Als iemand binnen het bedrijf met me in gesprek wil, maak ik altijd tijd. Ik ben eerst bang dat ze zeggen ontslag te nemen, maar meestal komt er iets leuks en daar sta ik altijd open voor. Daar komen de beste dingen uit."