Nieuws Actueel

Shell helpt Japanse gasbedrijven met verlagen uitstoot

Shell heeft overeenkomsten getekend met de grote Japanse gasleveranciers Tokyo Gas en Osaka gas om die bedrijven te helpen met het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen. Het gaat bijvoorbeeld om het opvangen en opslaan van CO2, het gebruik van waterstof en de productie van synthetisch gas uit hernieuwbare bronnen.

ANP 6 juni 2022

ANP060622094 1

Shell zegt dat die twee bedrijven langdurige klanten zijn voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng). "We leveren al meer dan vijftig jaar lng aan Japan en zijn trots om deel te zijn van de reis die het land heeft gemaakt op energiegebied over de afgelopen jaren", aldus een verklaring van Shell. Het bedrijf stelt dat klanten centraal staan bij de plannen van Shell om in 2050 zelf klimaatneutraal te worden.

De partijen gaan ook kijken naar manieren voor het gebruik van methaangas uit duurzame bronnen. Tokyo Gas is het grootste gasbedrijf van Japan en Osaka Gas staat op de tweede plaats. Vanwege het gebrek aan fossiele brandstoffen in eigen land is Japan, de derde economie van de wereld, voor zijn gasgebruik zeer afhankelijk van de invoer vanuit het buitenland via lng-tankers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws