Nieuws Actueel

Shell wil meer winst zien bij groene energietak

Bestuurders bij olie- en gasconcern Shell willen dat de bedrijfstakken op het gebied van hernieuwbare energie winstgevender worden en niet alleen een lagere CO2-uitstoot opleveren. De minder succesvolle onderdelen die zich bezighouden met schone energie zouden moeten worden afgestoten.

ANP 18 mei 2023

"Levering zal het mandaat zijn van de organisatie in de toekomst. De dingen waar we minder succesvol mee zijn, moeten we terugschalen of stoppen", zei Shell-bestuurder Steve Hill tijdens een bijeenkomst met medewerkers. Onder zijn bedrijfstak Shell Energy vallen ook de activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie.

Hill geeft aan dat de inspanningen van het bedrijf op het gebied van groene stroom in eerste instantie een ​​oefening waren om te ontdekken waar het bedrijf succesvol kan zijn. Maar nu wil de bestuurder ook resultaten zien.

Vernieuwde strategie

Volgens persbureau Bloomberg maken de maatregelen deel uit van een vernieuwde strategie van de nieuwe topman van Shell, Wael Sawan. Deze aanpak wordt naar verwachting volgende maand volledig onthuld.

Onder Sawans voorganger Ben van Beurden groeiden de investeringen in de duurzame energietak van Shell gestaag. Vorig jaar bereikten deze een record van 3,5 miljard dollar, een stijging van 47 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar dit jaar blijft het op hetzelfde niveau, zei financieel directeur Sinead Gorman eerder dit jaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws