Nieuws Actueel

SKO scoort met Duurzaamheidsstraat

SKO zet vol in op duurzaamheid. De kantoor- en projectinrichter uit Oldenzaal streeft via ‘Get fitter by SKO’ naar een optimaal welzijn bij klant en werknemer, maar heeft daarnaast een eigen Duurzaamheidsstraat in het leven geroepen. “We maken zelf de cirkel rond,” aldus Ruud Schoolderman, MT-lid, accountmanager en activator bij SKO. Deel 25 uit de serie Twente Duurzaam.

Van onze redactie 23 december 2016

Sko 1

Wie het pand van SKO in Oldenzaal betreedt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de moderne, haast ‘fancy’ inrichting. Het past uitstekend bij de filosofie van het bedrijf, dat voorziet in ‘fitte’ meubels en (dus) fit personeel. “Wie fysiek fit is, is dat geestelijk ook,” weet Schoolderman, die als accountmanager onder meer verantwoordelijk is voor het advies en de verkoop van werkomgevingen. Daar horen ook nieuwe bedrijfsmodellen bij. “Klanten kunnen tegenwoordig meubels bij ons afnemen op basis van gebruik (lease) en na afloop van de contractduur inleveren.”

Geen dieseltruck

In duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat SKO nog een stapje verder, getuige het oprichten van een eigen Duurzaamheidsstraat in Oldenzaal-Zuid. Aan die straat, of eigenlijk in die wijk, liggen eigen (productie)ruimtes en die van duurzame partners. “Zo hebben we een hal waar we gebruikte meubels innemen en een nieuw leven geven,” aldus Schoolderman, “omdat we ook verantwoordelijk willen zijn voor de producten ná hun levenscyclus. Daartoe beschikken we over genoeg kennis en (sociale) voorzieningen.” Niet voor niets maken ook partners als Kringloopwinkel De Beurs en detacheringsbureau Meesterwerk deel uit van de Duurzaamheidstraat. “Daarbij doen we een beroep op lokale mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om het sociale aspect te vergroten. Ook dat vinden we belangrijk.”

Open karakter

Schoolderman ziet de functionaliteit van de SKO Duurzaamheidsstraat graag toenemen. “We hebben een open karakter, daarom roep ik op tot meedenken. Is er bijvoorbeeld een bedrijf dat voor een inpakactie geen ruimte heeft? Kom naar ons toe. Verder bieden we mogelijkheden voor het inruilen van oude meubels om her te bestemmen. Want wij willen verduurzamen, op alle fronten.”