Aangeboden door Willy Naessens

Branded Content Actueel

Slimme bouw voor ondernemers: zo doet Willy Naessens dat

De 38 vrachtwagens van transport- en overslagbedrijf Jan Deckers jr. rijden af en aan vanuit het door Willy Naessens vergrootte bedrijfspand in Ammerzoden. Dat is in beton uitgevoerd ‘omdat het zorgt voor een constantere temperatuur.’

Mark Litjens | Mark Litjens 15 juni 2020

Jan deckers willy naessens

Dit artikel kwam tot stand in samen­werking met Willy Naessens. Meer weten over het ‘slim vanaf het begin’-concept: willynaessens.nl.

De groen-witte mastodonten van Jan Deckers jr. vallen extra op door de rood-wit-blauwe belijning en het zonnetje dat verliefd naar Frau Antje kijkt. De gezondheid spat er vanaf en dat klopt, want het transport van verse groenten en fruit is één van de pijlers, vertelt Deckers. ,,Wij rijden vooral voor de foodsector en zijn daarnaast een overslagbedrijf en opslag voor droge goederen. Dat vraagt aardig wat ruimte en dat hebben we gelukkig. Al helemaal met de door Willy Naessens gebouwde toevoeging, waarmee de oppervlakte van ons pand riant verdubbelde, van 1.200 vierkante meter naar zo’n drieduizend vierkante meter.”

Sinds 1970 groeide de onderneming gestaag uit haar voegen, met meer transportbewegingen, meer opslag, meer vrachtwagens, meer mensen, meer parkeerplaatsen en meer kantoorruimte. Er moest iets gebeuren. ,,In 1996 openden we een totaal nieuw pand en dachten we klaar te zijn voor de toekomst. Ondertussen bleef de groei echter doorzetten en hebben we uiteindelijk opnieuw voor een nieuw en nog groter pand gekozen.” Voor de bouw van die uitbreiding werd in eerste instantie gedacht aan een stalen constructie, omdat Deckers hiermee bekend was. ,,Beton kwam eigenlijk niet bij ons op. Waren we niet zo van. Totdat we in contact kwamen met Willy Naessens Industriebouw Nederland. Toen ging het over de natuurlijke kwaliteiten van beton, die erg goed van pas komen in onze sector. Verse spullen houden van een constante temperatuur en beton zorgt daarvoor. Waar staal veel reageert op weersinvloeden, houdt beton een constante temperatuur vast. Of het buiten nu vriest of hoog zomer is, het is hier altijd heerlijk werken.” Niet alleen het eindproduct krijgt veel lof, ook de bouw- begeleiding, van eerste tekening tot sleuteloverdracht, oogst veel lof. ,,Het bouwen was echt een feestje. Willy Naessens heeft alles echt van A tot Z uitgevoerd, tot aan het laatste deurslot toe.”

Slim vanaf het begin

‘Slim vanaf het begin’ heet dat in Willy Naessens-taal. Al vanaf het prille begin denkt de bouwer met zijn klanten mee en werkt hij alle wensen uit in een gedegen plan. Bijkomend voordeel is dat er dan al vroeg een prijsraming en conceptplanning op tafel liggen en daarmee budget- en planningszekerheid. Echte zekerheid, want de bouwer heeft alles in eigen beheer. Van architect tot betonfabriek en van hijskraan tot onderhoudsservice.

Dit artikel kwam tot stand in samen­werking met Willy Naessens. Meer weten over het ‘slim vanaf het begin’-concept: willynaessens.nl.